Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Mercedes

Mercedes kijkt sidepods van nieuwe auto af bij Ferrari

Het team van Mercedes staat in 2020 zeer waarschijnlijk aan de start met flink gewijzigde sidepods. De nieuwe variant heeft veel weg van sidepods die Ferrari in 2019 hanteerde.

Hamilton abu dhabi q1
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Mercedes kampte in de eerste fase van het 2019-seizoen met koelingsproblemen, echter hinderde dat de prestaties zelden. Alleen in Oostenrijk moesten Lewis Hamilton en Valtteri Bottas flink van het gas om schade aan hun power unit te voorkomen. Om herhaling van dergelijke problemen in 2020 te voorkomen hebben de ontwerpers en ingenieurs de koeling van de W11 flink onder handen genomen.

De Duitse renstal heeft hierbij goed gekeken naar concurrent Ferrari, dat in 2019 met hoge sidepods aan de start verscheen. Het ontwerp van de Italianen zou voor een betere koeling van de power unit zorgen. Tevens zouden de hogere sidepods een aerodynamisch voordeel met zich mee kunnen brengen meldt de Italiaanse tak van Motorsport.

Mede door de aanpassing van de sidepods zal de achterkant van de W11 afwijken ten opzichte van zijn voorganger. De positionering van de radiatoren zal anders zijn door de nieuwe sidepods. Daarnaast zal de plaatsing van de tank afwijkend zijn, deze zal lager in de auto komen te liggen, wat de balans ten goede moet komen.

Wanneer de W11 van Mercedes het daglicht zal zien is nog onbekend. Zeer waarschijnlijk zal deze wederom gepresenteerd worden op het circuit van Silverstone, waar direct na presentatie de shakedown volgt.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Mercedes

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Exclusief Eerst details over verrassend nieuw potentieel F1 team bekend