Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Mercedes moet toegeven dat Red Bull de titelfavoriet is

In de slotfase van het Formule 1-seizoen vindt Mercedes zichzelf niet meer de titelfavoriet. Toto Wolff legt uit dat Red Bull op papier meer kans heeft op de wereldtitels.

Na de eerste twee vrije trainingen in Saoedi-Arabië vindt Mercedes-teambaas Toto Wolff dat de concurrenten bij Red Bull meer kans hebben op de wereldtitels. In beide sessies was de Duitse renstal het snelste team, maar volgens Wolff heeft Red Bull alsnog de betere papieren in handen, mede door het voordeel in WK-punten. In theorie kan Max Verstappen de coureurstitel al verzilveren in Jeddah. Hiervoor moet hij 26 punten uitlopen ten opzichte van titelrivaal Lewis Hamilton, al is het gat met nog twee races te gaan slechts 8 WK-punten. Aan onder meer RacingNews365 legt Wolff uit hoe hij alsnog probeert de titels in handen te krijgen. "We staan acht punten achter in het kampioenschap en we moeten nu écht gaan presteren elk weekend, net zoals we in Brazilië en Qatar hebben gedaan", zegt de Mercedes-teambaas. "Onze A-game . Alleen als we dat nog doen, hebben we een kans op het kampioenschap. Er staat nog enorm veel op het spel, maar puur naar de papieren gekeken zijn de kansen tegen ons."

Wolff kan goed beredeneren waarom hij vindt dat Red Bull de grotere kans heeft op het WK. "Ik ben een persoon met een achtergrond in financiën. Daardoor is kansberekening de basis in mijn werk, en op dit moment is de kansberekening niet in ons voordeel. Het is heel simpel, we moeten beide races gaan winnen. Dat is een beknopte samenvatting." Mercedes geeft in ieder geval niet op, zo benadrukt de teambaas van Hamilton en Valtteri Bottas. "Na Mexico was het vooruitzicht niet zo goed, maar nu gaat het een stuk beter. Dat hebben we in handen en dat is heel erg fijn natuurlijk."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi