Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Toto Wolff

Mercedes overweegt juridische stappen na ophef over FIA-'onderzoek'

In navolging van Susie Wolff heeft nu ook Mercedes-teambaas Toto Wolff via de social media-kanalen van het team een nieuwe reactie gegeven op wat inmiddels een soap is geworden.

Wolff Las Vegas
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Op dinsdag kondigde de FIA aan te kijken naar het vermeend doorgeven van vertrouwelijke info tussen Mercedes-teambaas Toto Wolff en diens vrouw Susie, die binnen de FIA werkzaam is voor de F1 Academy. Dit naar aanleiding van een publicatie waarin werd aangegeven dat meerdere teams daarover zouden hebben geklaagd.

Een dag later vaardigden alle teams een statement uit waarin ze unaniem de steun uitspraken richting de familie Wolff en waarin elk team afzonderlijk aangaf geen klacht te hebben ingediend bij de FIA.

Op donderdag kwam vervolgens het bericht van de FIA dat er van een officieel onderzoek geen sprake is, iets waar Susie Wolff op vrijdag weer op reageerde. Ook Toto Wolff laat nu via Mercedes van zich horen.

"We begrijpen dat er volop mediabelangstelling is voor hetgeen deze week is gebeurd. We zijn momenteel juridisch met de FIA in gesprek. We wachten volledige transparantie over wat er is gebeurd af en behouden ons alle mogelijke juridische stappen voor."

"Daarom vragen we om jullie begrip voor het feit dat we nu niet officieel zullen reageren, maar we zullen dat te zijner tijd zeker alsnog doen."

			© Mercedes
	© Mercedes

Mis niets van het F1-seizoen 2024 en download de F1-kalender eenvoudig voor jouw smartphone of PC.

Download de F1-kalender

Praat mee!

Viaplay
x
Breaking Red Bull gewaarschuwd voor vertrek Verstappen bij aanblijvende onrust