Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Mercedes tast volledig in het duister over de Grand Prix van Hongarije

Mercedes dacht in Frankrijk snel te zullen zijn, maar uiteindelijk viel het ondanks een tweede en derde plek vies tegen. Toto Wolff weet daarom echt niet meer wat hij moet verwachten van een Grand Prix-weekend.

Met een tweede en derde plek voor Lewis Hamilton en George Russell, kan Mercedes op papier terugkijken op een geslaagd weekend in Frankrijk. Feit is echter dat beide Ferrari's zich vanwege omstandigheden niet konden mengen in de strijd en Max Verstappen niet bij te houden was. Toch kijkt teambaas Toto Wolff enigszins tevreden terug op de race in Le Castellet. "Het was bemoedigend om in Frankrijk zoveel punten te scoren en de situatie op zondag te maximaliseren, maar we weten dat er nog steeds veel werk aan de winkel is. Het gat naar de leiders over een enkele ronde blijft bestaan en we worstelen vaker aan de start van een stint."

Werk aan de winkel

Wolff benadrukt dan ook dat Mercedes nog lang niet klaar is met al haar harde werk om de voorste auto's bij te halen. "We moeten blijven werken en meer performance blijven vinden." "Door vast te houden aan onze cultuur, mindset en spirit, die in onze fabrieken al het harde werk hebben aangewakkerd, heb ik er vertrouwen in dat dat gaat lukken." Een ander pluspunt voor het team is haar betrouwbaarheid. Op de crash van Russell na in Groot-Brittannië, vielen ze nog geen enkele keer uit. "Onze betrouwbaarheid was in Frankrijk wederom goed, en zowel Lewis als George waren in vorm, waardoor we een dubbel podium scoorden."

Hongarije een groot vraagteken

In Frankrijk dacht Mercedes vooraf ijzersterk voor de dag te kunnen komen, maar uiteindelijk was dat niet het geval. Wolff redeneert daarom dat Hongarije wel een succes moet kunnen zijn. "Nu verleggen we de focus naar Hongarije, een heel ander circuit. Krap, bochtig en hobbelig. Eigenlijk bijna het tegenovergestelde van het circuit waar we afgelopen week waren", aldus Wolff, die zijn verhaal op een serieuze toon vervolgt. "Het wordt denk ik echt een heel goed weekend voor ons. Paul Ricard was vlak en niet hobbelig, met snelle bochten. Dat lag ons blijkbaar toch niet. Dus we moeten nu andersom gaan denken. Een circuit dat ons op papier niet ligt en niet geweldig is, misschien kunnen we daar wel goed zijn!", zo klinkt hij serieus, alvorens hij uitlegt dat hij maar aan het dollen is. "Maar zonder grappen: ik heb echt geen flauw idee. We kwamen in Frankrijk met de verwachting om te racen voor de overwinning. Dat deden we niet, dus ik heb geen idee wat we van de race in Boedapest moeten verwachten."

Viaplay
x
LIVE Reacties na zeer dominante zege Verstappen in Bahrein