Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Qatar 2021

Mercedes te snel voor met problemen kampende Verstappen in derde training Qatar

De derde vrije training in Qatar was een prooi voor Mercedes-coureurs Valtteri Bottas en Lewis Hamilton, die sneller waren dan zowel Max Verstappen als Pierre Gasly en Sergio Perez.

Verstappen Qatar 2
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © rn365/michaelpotts

De derde vrije training was nog niet begonnen, of de rode vlag werd al gezwaaid. Nikita Mazepin, gisteren al geplaagd door een chassiswissel, wilde veel meters maken en dook meteen de baan op. Tien meter na de uitgang van de pitstraat moest hij zijn Haas-bolide echter al stil zetten vanwege motorproblemen.

Na een oponthoud van vijf minuten, terwijl zijn auto werd weggehaald, kon de training weer verder. Er werd getraind onder daglicht, dus de omstandigheden waren niet zeer representatief voor de omstandigheden tijdens de kwalificatie of race, die beiden onder kunstlicht zullen worden verreden kort na zonsondergang. Toch was het een belangrijke sessie, omdat het de laatste was voor de kwalificatie.

Het duurde even voordat we de toppers de baan op zagen komen. Na een kwartier waren het de Mercedes-coureurs die de baan op gingen. Na twee pogingen op de rode band klokte Hamilton een 1:23,1. Teamgenoot Valtteri Bottas gaf 0,2 seconden toe.

Uitslag Derde vrije training - Qatar

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Met nog 34 minuten te gaan was Max Verstappen de laatste coureur die de
baan op kwam. Hij wist in zijn eerste poging op de rode band, inclusief
klapperende DRS-vleugel, meteen te doen waar zijn Mercedes-rivaal twee pogingen voor nodig had en was nipt sneller dan Hamilton.

Er kwam echter nog een derde poging van de Mercedes-coureurs, die beiden weer een halve seconde onder hun eigen tijd doken, met als Bottas als snelste: 1:22,5. Verstappen verbeterde zich ook, maar moest wel vier tienden toegeven op het Mercedes-duo.

Sergio Perez was vervolgens sneller dan zijn Nederlandse teamgenoot. Pierre Gasly liet zich ook van zijn beste kant zien, was sneller dan Verstappen, maar zijn tijd werd afgepakt omdat hij een track limit aan zijn laars lapte.

			© rn365/michaelpotts
	© rn365/michaelpotts

Het laatste kwartier zagen we wel beelden van Verstappen, maar voornamelijk beelden van zijn monteurs die aan zijn bolide werkte. De achtervleugel van de Red Bull-coureur blijft een zorgenkindje en ze kregen het tijdens VT3 maar niet opgelost.

Met nog vijf minuten op de klok kon Verstappen toch nog een laatste keer naar buiten op een nieuw setje rode banden om een laatste poging te doen in de buurt van de Mercedes-coureurs te komen. Hij wist twee persoonlijk beste sectoren neer te zetten, maar toch moet hij op weg naar de kwalificatie 0,3 seconden toegeven op beide Mercedes-coureurs.

Hamilton en Bottas lijken dan ook als favoriet naar de kwalificatie te gaan. Zoals eerder al gezegd wordt deze wel in andere omstandigheden, namelijk net na zonsondergang, gereden. In wiens voordeel dat is, zal later deze zaterdag nog blijken. Race-simulaties werden er deze training niet afgewerkt.

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2021

Wie wint de GP van Qatar 2021?

Speel mee en maak kans op een prachtige Max Verstappen drivers cap!

Speel mee

Formule 1 GP Qatar 2021 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Max "Wolff zei tegen Verstappen: 'Neem Marko mee naar Mercedes'"