Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Toto Wolff

Mercedes van waardeloos naar niet goed: "Dat is positief!"

Mercedes ziet vooruitgang na een ingrijpende update in Monaco, maar écht positief zijn ze nog niet bij het Duitse team.

Hamilton Monaco
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De Formule 1 Grand Prix van Monaco was na ruim een jaar aan tegenvallende resultaten de plaats waar Mercedes eindelijk haar langverwachte update doorvoerde. De W14 heeft sidepods, een veranderd uiterlijk en een nieuwe ontwikkelingsroute, dat op den duur weer moet zorgen voor de strijd om de wereldtitel.

Vooralsnog is dat nog niet aan de orde, zo moet teambaas Toto Wolff aangeven als hij reflecteert op het weekend. "Het is zo lastig om te oordelen waar we staan, maar we konden strijden tegen Aston Martin en Ferrari", zo begint de Oostenrijker bij onder andere RacingNews365. "Een positieve noot is dat we hier nooit écht goed zijn geweest."

Lewis Hamilton en George Russell werden respectievelijk vierde en vijfde, wat voor Wolff genoeg reden is om positief te zijn. "We hebben drie tienden achter poleposition gestaan, terwijl dat vorig jaar zes tienden was. De auto was vorig jaar waardeloos, maar nu oordeelden de coureurs dat hij 'niet goed' is. Dat is positief!"

Mercedes nog niet bezig met resultaten

Direct punten scoren is niet het doel van de Duitse renstal, zo legt Wolff uit. "Nu focussen we ons meer op het begrijpen van de auto en de afstelling. Als we eenmaal de juiste ontwikkelingsrichting hebben bepaald, dan zullen we er meer aan werken. Zelfs met het oude pakket, dat vorig jaar verschrikkelijk was, konden we een race domineren op Interlagos, dus we komen er wel."

In Monaco merkte de Mercedes-teambaas op dat ze later in het weekend wat minder goed waren. "Hoe meer grip we krijgen, hoe minder we presteren. De eerste twee trainingen waren beter dan de rest van het weekend, maar op dit moment moeten we gewoon nog erg veel leren. Alles is nog nieuw, dus ze moeten data gaan verzamelen", zo concludeert Wolff.

Ook interessant:

Magistrale Verstappen deelt Perez de knock-out uit in Monaco

Daar is 'ie weer, de nieuwste RN365 F1-podcast. Dit keer blikken Coronel, Dimmers en host Mosterdijk terug op de GP van Monaco. Het geweldige weekend van Verstappen, het dramatische weekend van Perez en nog heel veel meer onderwerpen passeren de revue. Beluister 'm hieronder!

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Formule 1 GP Monaco 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Papa Perez "Verstappen en Checo zijn twee tijgers!"