Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Nyck de Vries

Mercedes verleent Red Bull een gunst inzake Nyck de Vries

Nyck de Vries zal aan het einde van het seizoen voor het eerst voor zijn nieuwe team rijden, dat bevestigde AlphaTauri teambaas Franz Tost. Dat kan alleen betekenen dat Mercedes over haar hart heeft gestreken.

Nyck De Vries Singapore GP 2022 Mercedes Reserve
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Nyck de Vries zal aan het einde van dit seizoen, na de Grand Prix van Abu Dhabi, voor het eerst te bewonderen zijn in de AlphaTauri-kleuren; het team waarvoor hij in 2023 zal gaan rijden. Teambaas Franz Tost heeft namelijk bevestigd dat de Nederlander de Young Driver Test in Abu Dhabi zal verrijden voor het team van AlphaTauri.

Dit seizoen staat De Vries eigenlijk nog onder contract bij Mercedes, maar de Duitse renstal lijkt de Nederlander en AlphaTauri dus een gunst te verlenen door hem dit kalenderjaar nog voor zijn nieuwe team te laten rijden.

"Ik heb heel veel contact met Nyck. Hij was in Faenza om zijn F1-stoeltje te schuimen", vertelt Tost aan de media, waaronder RacingNews365. "We hebben altijd goede gesprekken. Het is belangrijk en interessant om elkaar te leren kennen. Ik wil hem zo snel mogelijk laten integreren in het team."

"Hij zal voor ons de Young Driver test doen in Abu Dhabi. Daarin kan hij vertrouwen kweken in de auto en met het team. We hebben een goed programma voor hem in de wintermaanden om hem op de best mogelijke manier voor te bereiden op 2023."

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game

Formule 1 GP Mexico 2022 RN365 Nieuwsdossier

24 reacties

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
Exclusief Verstappen pareert Leclerc: 'Hij verloor de F1-wereldtitel al eerder'