Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Formule 1 nieuws

Mercedes verslagen: "Komen gewoon rechtelijnsnelheid tekort in Bahrein"

Voor de Grand Prix van Australië verschafte Mercedes zich van de best denkbare uitgangspositie, in Bahrein ziet de wereld er een beetje anders uit voor de zilverpijlen. Lewis Hamilton trainde zich op het Bahrain International Circuit naar de derde plaats, Valtteri Bottas sloot achter zijn Britse teammaat aan als vierde.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes AMG

Mercedes-teambaas Toto Wolff was niet geheel verbaasd door de kwalificatieuitslag. De Oostenrijker had het al een beetje aan zien komen na de trainingen van vrijdag, zo erkende hij. Wolff maakt zich echter met name zorgen over de rechtelijnsnelheid van rivaal Ferrari.

"Dit hadden we wel een beetje voorzien", reageert Wolff op de kwalificatieuitslag tegenover Sky Sports. "Het is natuurlijk een beetje teleurstellend, want het is natuurlijk wel een achterstand. We gaan analyseren waar dit verschil precies weg komt."

In de race van zondag zou Mercedes volgens Wolff terug kunnen slaan. "Onze longruns zien er goed uit, erg sterk zelfs, maar op het rechte eind komen we tempo tekort. Dat is natuurlijk niet heel erg fijn met de wedstrijd in het achterhoofd, want om voorgangers in te halen heb je gewoonweg een snelle wagen nodig op de rechte stukken. Het lijkt een combinatie van drag en downforce te zijn, wat ons op dit moment tegenzit."

Vorig jaar vertrokken de Mercedessen van Bottas en Hamilton vanaf de posities drie en negen. De Fin eindigde op een tweede plaats, op de staart van winnaar Sebastian Vettel. Hamilton kwam na een sterke inhaalwedstrijd als derde over de meet.

RN365 Nieuwsdossier GP Bahrein 2019

Het belangrijkste nieuws over de Grand Prix van Bahrein vind je hier. Scroll of swipe door de artikelen en lees ze met een druk op de knop.

Interview Bleekemolen wanhoopt (nog) niet