Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Toto Wolff

Mercedes verwacht 'loodzware uitdaging' in Singapore: "Staan klaar om je uit te schakelen"

Opnieuw kon Mercedes na de zomerstop geen potten breken en zich mengen in het gevecht om de overwinningen. Toch kijkt Toto Wolff tevreden terug op de race in Bakoe, al blijft hij wel eerlijk over de 'toevalstreffer' van George Russell. Verder verwacht de Oostenrijker een zwaar weekend in Singapore.

Hamilton race Baku
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Vlak voor de zomerstop leek Mercedes op weg om eindelijk weer terug te keren aan de kop van het veld. Van de laatste vier races voor de zomerstop won het team uit Brackley er maar liefst drie. Vooral de overwinning in Spa maakte indruk op de concurrentie, echter sinds de Formule 1 terugkeerde uit haar 'vakantie' is het tempo weer wat ingezakt bij Mercedes. Na de zomerstop is de wisselvalligheid bij Mercedes opvallend. 

Ook op het Baku City Circuit was Mercedes wisselvallig. Het hele weekend leek het team van teambaas Toto Wolff er goed bij te zitten, maar op het moment suprême ontbrak de snelheid weer. Ook tijdens de race was de consistentie ver te zoeken. In aanloop naar de Grand Prix van Singapore van aankomend weekend legt Wolff dan ook de vinger op de zere plek voor Mercedes.

"Na een gemengd weekend in Azerbeidzjan nemen we de lessen van Bakoe mee en streven we naar betere prestaties in Singapore", aldus Wolff in de preview van Mercedes. "Ons tempo was bij vlagen hoog, maar we konden dat niet consistent waarmaken. Onze grootste uitdaging was het beheersen van de bandentemperaturen en we weten dat we dit moeten verbeteren. Het is bemoedigend dat we, als we de auto aan de praat krijgen, de snelheid hebben om competitief te zijn. Hoewel we met een podiumplaats zijn weggekomen, weten we dat het een toevalstreffer was en dat we op eigen kracht op P5 lagen."

Uitdaging Singapore

Toch heeft men niet lang om stil te staan bij het resultaat in Bakoe, want aankomend weekend staat alweer de volgende GP op het programma. Al jaren staat de GP in Singapore te boeken als één van de zwaarste op de moderne F1-kalender. Het is een ongebruikelijke nachtrace waar hitte en vochtigheid een serieuze uitdaging vormen, zowel voor de coureurs als voor het team in de garage. 

Mercedes had vorig seizoen een goed tempo te pakken op het Marina Bay Street Circuit, echter ging het toch met een naar gevoel terug naar Brackley. In de eindfase jaagden beide coureurs op de overwinning, maar na een crash van George Russell moest Mercedes het doen met 'slechts' een P3.

"We gaan meteen door naar Singapore voor de tweede race in deze dubbele header", zo vertelt Wolff over Singapore. "Hoewel Marina Bay net zo'n stratencircuit is als Bakoe, is het toch een andere uitdaging. Fysiek gezien is het ongelooflijk zware uitdaging voor zowel de coureurs als de teamleden. De hitte en vochtigheid spelen daarbij een grote rol, maar het circuit zelf ook. Het is op sommige plaatsen hobbelig, bevat een mix van bochten met lage en hoge snelheid en de muren staan klaar om je uit te schakelen."

Ook interessant:

De Grand Prix van Azerbeidzjan leverde weer genoeg gespreksstof op. Het ging veelvuldig over Max Verstappen, die na een frustrerend en machteloos weekend als vijfde over de streep kwam. Joris Mosterdijk, Ruud Dimmers én Rudy van Buren bespreken het in een kakelverse RacingNews365 Formule 1-podcast!

Bekijk je de podcast liever als video? Dat kan hier!

Scoort Feyenoord donderdag 19 september tegen Bayer Leverkusen? Dan keert Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"