Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

'Mercedes volle seconde per ronde sneller dan Red Bull en Ferrari'

Daar waar Ferrari vandaag korte runs op de hypersoft band reed ging Mercedes stoïcijns door met het rijden van ronden. Het team focuste zich alleen op langere runs met een indrukwekkend tempo.

Het Formule 1 team van Mercedes doet er zelf alles aan om zichzelf in een underdog positie te manoeuvreren. Desondanks blijft het Duitse team voor iedereen de topfavoriet. Het gemak waarmee Hamilton en Bottas hun rondetijden noteren is soms pijnlijk. Vettel mag dan wel een super snelle 1.17,1 hebben genoteerd, Mercedes was duidelijk sneller tijdens de langere runs. Volgens Auto Motor und Sport blijft uit de GPS-data dat Ferrari in alle bochten tijd verliest. Ook Red Bull zou niet meekunnen. In de ochtend reed Valtteri Bottas een racesimulatie in de Mercedes. Daarbij waren zijn rondetijden erg snel en volgens de GPS-data liefst een volle seconde sneller dan Ferrari en Red Bull.

Red Bull zou nog het dichtst in de buurt komen, maar de racepace was nagenoeg gelijk aan die van Sebastian Vettel. Volgens de data van Renault zou Red Bull wel sneller zijn dan Ferrari. De andere teams komen niet eens in de buurt van de top drie. Zij zouden minimaal 1,6 seconde per ronde toegeven. Red Bull zou tijdens de testdag van vandaag wel eindelijk over meer vermogen van de Renault-motor beschikt hebben. Het goede nieuws is dat er in Australië nog wat extra PK's vrij komen. Duidelijk was dat Max Verstappen volop bezig was met het testen van diverse systemen. Ook in zijn langere runs schommelden de tijden erg. Red Bull had daarnaast een nieuwe aerodynamische upgrade meegenomen voor de sidepods en bardgeboards. Pas in Australië zien we of de dominantie van Mercedes nog altijd aanwezig is, of dat Red Bull en Ferrari echt mee kunnen strijden. De teams hebben daar geen kans meer om zich te verstoppen en moeten allemaal met de billen bloot.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi