Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Mercedes

Mercedes waarschuwt concurrentie: "We hebben weer meer pk's weten te vinden"

Op de motorafdeling van het Formule 1-team van Mercedes hebben ze volgens technisch directeur James Allison deze winter absoluut niet stilgezeten.

Hamilton Mercedes Shakedown
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Eerder maakte Mercedes bekend dat de ontwikkeling van de nieuwe Mercedes-motor wat pijntjes kende, maar toch meent het team nu dat er in Brixworth, waar de Mercedes-motorfabriek zich bevindt, goede progressie is geboekt tijden de wintermaanden.

Althans, dat vertelt technisch directeur James Allison in gesprek met het Britse Sky. Afgelopen jaar werd het team ogenschijnlijk voorbijgestreefd door Ferrari als het aankwam op motorvermogen. Iets wat niet lekker lag bij de Silver Arrows, zo geeft Allison toe.

"Natuurlijk willen we graag meer pk's. We willen altijd meer, van alles, maar het is geen sport waarin de focus slechts op één aspect kan worden gelegd. Ik denk dat het voor onze mensen op de motorafdeling wel als een steek voelde toen de Ferrari-motor vorig seizoen beter bleek te zijn."

"We weten bij Mercedes echter dat de motor slechts een deel is van het geheel, al is het wel iets waar we ons deze winter op hebben gefocust. De motorafdeling heeft een hele goede winter achter de rug. Ze hebben weer meer paardenkrachten weten te vinden en voor het zoveelste jaar op rij hebben we een motor gekregen die perfect bij ons chassis past, waardoor het makkelijker wordt voor ons om een sterke bolide om de motor heen te bouwen", aldus Allison.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Lewis Hamilton

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Tijdschema Hoe laat begint de Formule 1 Grand Prix van Australië?