Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Mercedes

Mercedes wacht grote uitdaging voor GP Portugal na zware crash Bottas

Mercedes kwam bepaald niet ongehavend uit de strijd die de Grand Prix van Emilia-Romagna was. De W12 van Valtteri Bottas lag behoorlijk in de kreukels, maar gelukkig kon hetzelfde niet worden gezegd van van de Fin in kwestie.

Ez R Nub LUYA En Gsg
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

"Hoezeer we ook van de Mercedes W12 houden, we houden meer van Valtteri Bottas", zo geeft trackside engineer Andrew Shovlin aan in de debriefing van Mercedes. Hij wordt gevraagd of zowel Bottas als de auto het er goed vanaf hebben gebracht.

"Bottas kon gelukkig uitstappen met niet meer dan een pijnlijke knie. Het was immers een zware crash, waarbij qua impact piekmomenten werden gemeten tot 30G. Helaas heeft de auto het er minder goed vanaf gebracht."

Eerder leek het erop dat de W12 misschien afgeschreven zou zijn, maar mogelijk kan men bepaalde onderdelen redden. Het hele pakket is inmiddels terug op het hoofdkwartier, waar alles grondig geïnspecteerd zal worden.

"Het grootste deel is terug in het Verenigd Koninkrijk en de motor bijvoorbeeld is in Brixworth. Daar wordt hij grondig geïnspecteerd en zal er bepaald worden welke onderdelen we kunnen redden."

"Helaas is er ook sprake van veel onherstelbare schade en daarom we stellen nu een plan op om genoeg onderdelen richting Portimao (daar waar de volgende GP gehouden wordt, red.) te krijgen, om er zeker van te zijn dat we twee auto's volgens dezelfde specificatie aan de start zullen krijgen."

Ook interessant:

Is Hamilton de 'Guus Geluk' van de Formule 1? En wat betekent de elfde overwinning van Max Verstappen voor zijn titelkansen? Genoeg om over na te praten in de RacingNews365 F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Mental Theo.

Forbidden

Weddenschappen Valtteri Bottas

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Portugal 2021 RN365 Nieuwsdossier

18 reacties

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
EXCLUSIEF Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"