Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Michael Andretti Het laatste nieuws over Michael Andretti

Michael Mario Andretti is een voormalig Amerikaans autocoureur. Hij werd CART-kampioen in 1991 en maakte zijn Formule 1-debuut in 1993 bij McLaren. Hij is de zoon van voormalig F1-wereldkampioen Mario Andretti en is momenteel teameigenaar van Andretti Autosport.

Wie is Michael Andretti

Michael Andretti is een voormalig Amerikaans autocoureur en de huidige eigenaar van het raceteam Andretti Autosport. Geboren op 5 oktober 1962 in Bethlehem, Pennsylvania, is Michael de zoon van de legendarische coureur Mario Andretti, waardoor hij deel uitmaakt van een beroemde racersfamilie. De naam Andretti keert stevig terug in de Formule 1-wereld door het mogelijke toetreden van Andretti Autosport tot de raceklasse. Het team Andretti is nog volop in onderhandeling met de FIA.

Michael Andretti | Voormalig F1-coureur bij McLaren, Ferrari en Alfa Romeo

Michael Andretti maakte zijn debuut in de Formule 1 in 1983 bij het team van McLaren. Gedurende zijn tijd in de koningsklasse van de autosport reed hij ook voor Alfa Romeo en Ferrari. Hoewel hij over aanzienlijk racetalent beschikte, beleefde Michael Andretti geen uitzonderlijk succesvolle periode in de Formule 1, en zijn resultaten waren niet representatief voor zijn bekwaamheid als coureur.

Tijdens zijn Formule 1-loopbaan behaalde Michael Andretti geen podiumplaatsen en slaagde hij er niet in een Grand Prix te winnen. De Amerikaan wist echter in totaal 7 punten te behalen binnen de Formule 1. Na een paar seizoenen besloot hij zijn focus te verleggen naar andere racecategorieën, waar hij later in zijn carrière opmerkelijk succes zou boeken.

Michael Andretti © XPB Images

Teameigenaar van Andretti Autosport

Na zijn actieve racecarrière maakte Michael de overstap naar het eigendom en management van raceteams. Als teameigenaar van Andretti Autosport heeft hij een prominente rol gespeeld in verschillende raceklassen, met name in de IndyCar Series.

In 2025 of 2026 mag Andretti, als het aan de mondiale autosportbond ligt, deelnemen aan de Formule 1 als het elfde team op de grid. Echter, zit het Amerikaanse team nog volop in onderhandelingen met de FIA, wat het spannend maakt of dit doorgang zal vinden. Wel is zeker dat Michael de teambaas van dit nieuwe Formule 1-team zal blijven.

Viaplay
x
Max vs. Lewis F1-fans wijzen zeer verrassende schuldige aan bij clash tussen Verstappen en Hamilton