Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 2020

MotoGP-Andalusië: Pole voor Quartararo, Marquez waagt poging ondanks gebroken arm

Fabio Quartararo heeft de poleposition veroverd in de MotoGP-klasse, nadat Maverick Vinales zijn ronde afgepakt zag worden. De Yamaha-rijder was zaterdag de snelste rijder tijdens de kwalificatie van de GP van Andalusië. Marc Marquez probeerde ondanks een gebroken arm deel te nemen aan de kwalificatie, maar moest zijn run voortijdig afbreken.

Quartararo Valencia zaterdag kwalificatie 1
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © MotoGP.com

Fabio Quartararo ging als favoriet de kwalificatie in, maar hij werd in de slotseconden van de sessie afgetroefd door merkgenoot Maverick Vinales. Althans, dat dacht hij. De snelste ronde van de Spanjaard werd van hem afgepakt, waarna de poleposition toch naar de Fransman ging. Francesco Bagnaia eindigde als derde, een plaats voor Valentino Rossi, die zondag als vierde mag vertrekken.

Marquez stapte op zaterdagochtend tijdens de derde vrije training weer op zijn Honda-machine, nadat hij vorige week zondag tijdens een crash in de eerste race van het seizoen zijn bovenarm brak. Dinsdag ging hij onder het mes in Barcelona en vandaag (zaterdag) probeerde hij een goede kwalificatierun neer te zetten, maar dat was logischerwijs nog te veel gevraagd. De Spanjaard vertrekt morgen vanaf de laatste plaats en zal een zware race tegemoet gaan. Men mag echter al van een mirakel spreken dat de achtvoudig wereldkampioen überhaupt aan de start kan staan van de GP van Andalusië.

Zondag zal de tweede MotoGP-race van het seizoen om 14:00 van start gaan.

Update 15:00 uur: Vinales leek eerst poleposition te hebben, maar daarna werd zijn ronde afgepakt.

Update 15:05 uur: Marc Marquez zal op zondag niet mee doen aan de Grand Prix van Andalusië. Zijn blessure is uiteindelijk toch te zwaar om van start te gaan.

Uitslag kwalificatie GP Andalusië 2020

1. Fabio Quartararo Yamaha
2. Maverick Vinales Yamaha
3. Francesco Bagnaia Ducati
4. Valentino Rossi Yamaha
5. Miguel Oliviera KTM

Unibet heeft een super stunt! Win 50x jouw inzet bij een zege van Verstappen, Norris of Piastri in België. Welke coureur zal er zegevieren?

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
GP België Verstappen en Perez op de bon geslingerd na eerste vrije training