Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
AlphaTauri

Nederlandse fans slachtofferen Tsunoda ten faveure van Lawson

De Nederlandse fans hebben een duidelijke voorkeur voor welke coureurs komend seizoen bij AlphaTauri zouden moeten gaan rijden.

Tsunoda Japan
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Wie er volgend seizoen bij AlphaTauri rijden? Dat staat nog in de sterren geschreven. Althans, officieel is er nog niets over gecommuniceerd. Yuki Tsunoda hintte donderdag echter dat hij wel eens zeker zou kunnen zijn van een zitje in 2024. Als dit klopt, dan zou het nieuws dit weekend tijdens zijn thuisrace in Japan wel eens bekend kunnen worden gemaakt. Maar wie wordt dan de tweede rijder?

Daniel Ricciardo nam vanaf Hongarije het stoeltje over van Nyck de Vries. Met hem erbij heeft AlphaTauri ook een ervaren coureur in dienst. Maar pech voor de Australiër, in Zandvoort brak hij zijn hand en de blessure lijkt toch erger te zijn dan aanvankelijk werd gedacht. De vervanger van Ricciardo in Zandvoort was Red Bull-reserve Liam Lawson. De Nieuw-Zeelandse rookie heeft er inmiddels drie races opzitten en doet het meer dan uitstekend. In Singapore pakte hij zelfs zijn eerste punten. De vraag voor hem is vooral wanneer Ricciardo weer terugkeert.

Lawson aast natuurlijk ook op een van de stoeltjes van AlphaTauri voor volgend seizoen. In Japan liet hij al weten niet blij te zijn, mocht hij na de terugkeer van Ricciardo geen vaste rijder worden in 2024.

RacingNews365 vroeg aan de Nederlandse Formule 1-fans wat zij nu de ideale samenstelling zouden vinden voor AlphaTauri in 2024. Veruit de meerderheid wil graag dat Lawson een stoeltje krijgt. Ruim 7000 stemmers kozen voor de Nieuw-Zeelander. De meeste stemmen gingen naar het duo Lawson/Ricciardo. 3761 fans willen dat dit het rijdersduo wordt. 3385 stemmers kiezen voor Tsunoda in plaats van Ricciardo als teamgenoot van Lawson.

En dan blijft nog de mogelijkheid Tsunoda/Ricciardo over. Misschien wel het meest logische duo, na de hint van de Japanner en het gerucht dat Ricciardo een contract voor 1,5 jaar zou hebben getekend. Maar voor de fans is dit de minst interessante optie. Slechts 791 fans vinden dit de ideale rijdersopstelling voor AlphaTauri. Kortom. De minste stemmen voor Tsunoda, de meeste voor Lawson. Wat het nu echt gaat worden? We zullen het waarschijnlijk snel weten.

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op

21 reacties

Viaplay

Unibet
x
'Bizar' Albon doet boekje open over rijstijl Verstappen: "Het is bizar"