Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Haas F1 Team

Netflix-held Steiner: "Of ik teveel vloek? Wil eerlijk en oprecht zijn!"

Voor de Netflix-serie 'Drive To Survive' uitkwam kenden enkel Formule 1-liefhebbers Guenther Steiner, de teambaas van het Haas F1-team. Tegenwoordig is de Italiaan met de Duitse naam bij een veel groter publiek bekend. Steiner groeide binnen no-time uit tot een populair figuur, met dank aan zijn optreden in de F1-documentaire.

Steiner lachend
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Haas

De 53-jarige Steiner blinkt uit in openheid en oprechte bewoordingen, waarbij er zo af en toe nog weleens wat schuttingtaal uitflapt. "We lijken wel een stelletje rukkers", roept Steiner bijvoorbeeld als zijn beide wagens in de Australische GP van 2018 uitvallen doordat wielmoeren niet correct zijn bevestigd.

In een optreden bij de F1-podcast Beyond The Grid erkent Steiner de veelbesproken, tien afleveringen tellende serie nog niet te hebben gezien. "Iedereen zegt tegen mij dat ik moet gaan kijken, maar heel eerlijk gezegd houd ik er niet zo van om mezelf terug te zien. Het is niet dat ik niet van mijn eigen gedrag wil leren, absoluut niet. Ik zie mezelf gewoon liever niet op televisie", lacht de Haas-baas.

Normaliter kraakt de stem van Steiner, die Engels spreekt met een mengelmoesje van een Duits-Italiaans accent. "Jaa, you know", is de gebruikelijke manier van de Haas-voorman om een vraag van de media te behandelen. Het Brits vloeken gaat de Italiaan echter wél feilloos af. "Haha, ik ben veel teveel met Britse mensen om gegaan in het verleden! Maar even serieus", zegt Steiner, "in het dagelijks leven vloek ik nooit en bovendien zet ik ook nooit iemand te kakken. Ik wil nooit een persoon beledigen, ik probeer mijn gevloek niet recht te breien maar het wordt aangewakkerd door de felle competitie die F1 heet."

In huize-Steiner is men overigens niet erg onder de indruk van het optreden van publiekslieveling Guenther. "Mijn vrouw was niet heel erg blij, inderdaad", lacht de teambaas. "Bovendien heeft mijn dochter een verbod gekregen om de serie te kijken! Zij is tien jaar oud, dus mijn vrouw wil het niet hebben dat ze haar vader zo tekeer ziet gaan." Overigens heeft Netflix Steiner nog wel netjes gevraagd of ze de beelden mochten gebruiken. "Ik kom liever eerlijk en open over, zoals ik ben, dan dat ik moet acteren. Sommigen noemen mij soms té direct, maar ik houd niet van jaknikkers. Zolang je duidelijk bent, geef je de ander de kans om jouw perspectief te begrijpen."

Haas kende geen bepaald sterke wedstrijd in Bahrein, afgelopen zondag. Steiner wist na de race even niet waar hij het moest zoeken. Vloeken deed hij niet ten overstaande van de aanwezige pers, wel zei de Italiaan 'niet eens boos' te kunnen zijn door 'totale verbijstering'.

Forbidden

Weddenschappen Haas

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet
Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
RN365 F1-podcast Magistrale Verstappen deelt Perez de knock-out uit in Monaco