Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
F1 nieuws

Newey bijna verleid door Ferrari: "Dan had ik het misschien gedaan"

Als er één kopstuk is die alle teams wel zouden willen strikken, dan is het Adrian Newey wel. De Britse engineer is al sinds 2006 actief voor Red Bull Racing en is tot de dag van vandaag nog niet van plan om weg te gaan. Wel geeft hij toe dat hij in het verleden bijna was overgestapt naar Ferrari.

Adrian Newey 2023
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Adrian Newey heeft in zijn Formule 1-carriere al dertien kampioenschapswinnende auto's ontworpen. In 1992 won hij met Williams zijn eerste constructeurstitel, waarna de tweede een jaar later al volgde. In 1998 besloot hij de overstap te maken naar McLaren en in 2006 werd hij aangesteld bij Red Bull Racing. Daar zit hij tot op heden nog steeds.

"Het was een moeilijke keuze"

Newey geeft nu toe dat het niet veel gescheeld had, of hij had zich bij het Italiaanse raceteam van Ferrari gevoegd. In gesprek met Sky Sports geeft hij aan dat hij twee keer bijna de overstap had gemaakt: "Ik heb wel gesprekken gevoerd met Ferrari in het verleden. Het is zo'n legendarisch merk. Ik denk dat ik het meest verleid was in 1993 en 1997, toen ik van Williams naar McLaren ging."

"Het was een moeilijke keuze. Mijn kinderen waren nog jong en ik wist niet zo goed hoe ze zich zouden aanpassen aan een Italiaanse school. Als ik was overgestapt naar een Italiaans team, had ik ook naar Italië moeten verhuizen met mijn gezin", legt hij uit.

Hij is blij dat hij gekozen heeft voor Red Bull, want: "Ik ben bijna sinds het begin (van het team, red.) bij Red Bull betrokken geweest. Het wisselen van teams is altijd ontzettend veel werk en al helemaal om jezelf weer opnieuw te settelen in een andere omgeving. Misschien als ik twintig jaar jonger was geweest had ik het wel gedaan."

Ook interessant:

Verstappen degradeert concurrentie tot veldvulling

Natuurlijk, het was een onemanshow van Verstappen, maar dat betekent niet dat er niks te bespreken valt over bijvoorbeeld Ferrari en Mercedes. Integendeel! Coronel, Dimmers en Mosterdijk doen het volop!

Forbidden

Weddenschappen Red Bull

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

4 reacties

Viaplay

Unibet
x
Lewis De vurige Red Bull-wens die Hamilton niet hardop uit wil spreken