Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Newey verbaasd na winst Verstappen: "In de kwalificatie snapten we er nog niets van"

Adrian Newey had niet aan zien komen dat Red Bull een enorm sterke bolide zou hebben op de zondag in Mexico. De ontwerper van de RB16B vrees het ergste na de kwalificatie, maar is zeer tevreden over de winst van Max Verstappen.

Vanaf de tweede startrij konden Max Verstappen en Sergio Perez relatief makkelijk naar het podium rijden. De Nederlander domineerde de race na de eerste bocht en zijn Mexicaanse teamgenoot kon druk uitoefenen op Lewis Hamilton. Adrian Newey had dit in eerste instantie niet verwacht. "We zaten tijdens de kwalificatie nog met problemen, we snapten er nog niets van", legt hij na afloop van de GP van Mexico uit aan Sky Sports F1 . "In Q3 kregen we het niet voor elkaar, al weet je vanaf de voorste startrij natuurlijk nooit wat er nog kan gebeuren en mogelijk is."

Newey looft raketstart van Verstappen

De sterke start, waarbij Verstappen zowel Lewis Hamilton als Valtteri Bottas inhaalde, was key in de race. "Gelukkig had Max een wereldstart, hij wist precies waar hij moest remmen", looft de Red Bull-ontwerper. Of Red Bull nu de titelfavoriet is, durft Newey nog niet te stellen. "Het gaat het hele seizoen al heen en weer", legt hij uit. "Voorafgaand aan Silverstone hadden wij een goed voordeel (op Mercedes, red.) maar twee races later waren we ineens duidelijk de mindere partij. Dus je kan nog niets met zekerheid zeggen."

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'