© Formula E

Nieuwsoverzicht

Nico Rosberg maakt Formule E-debuut

18 mei 2018 19:30 Koen Bakker 1 reacties
Nico Rosberg gaat zijn rentree maken in de autosport. De wereldkampioen Formule 1 van 2016 verschijnt binnenkort aan de start in de Formule E.

Rosberg voor het eerst sinds 2016 weer in een raceauto

Vandaag reed Nico Rosberg voor het eerst bij een demonstratie in de straten van Berlijn. Op diezelfde plek zal hij, tijdens de negende Grand Prix van het Formule E-seizoen zijn debuut maken in de elektrische klasse. 

Nico Rosberg noemt het een uitdaging om weer te gaan racen. "Ik vind het spannend! Ergens ben ik een beetje nerveus, want ik wil weten of ik het racen nog in me heb. Het wordt fantastisch en ik kijk er naar uit."

De Duitser is ook een van de investeerders in de Formule E-klasse. Ga ik op dezelfde manier de limiet vinden als ik kon met Formule 1-auto's? Ik kan beter maar niet crashen, hoewel dat ook een mooie headline geeft!

"Ik denk dat dit puur racen is. De auto's zien er goed uit en dat is belangrijk. Het wordt close racing met geweldige gevechten volgen jaar."

Rosberg was van 2006 tot en met 2016 actief in de Formule 1 en won in zijn laatste jaar het wereldkampioenschap. Toen de Duitser leek dat een definitief pensioen. 

"Toen ik stopte in de Formule 1 dacht ik niet aan een terugkeer. Maar langzaam maar zeker begon ik erover na te denken en toen kwam dit op mijn pad." 

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen