Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
F1-nieuws

Nico Rosberg maakt Formule E-debuut

Nico Rosberg gaat zijn rentree maken in de autosport. De wereldkampioen Formule 1 van 2016 verschijnt binnenkort aan de start in de Formule E.

Vandaag reed Nico Rosberg voor het eerst bij een demonstratie in de straten van Berlijn. Op diezelfde plek zal hij, tijdens de negende Grand Prix van het Formule E-seizoen zijn debuut maken in de elektrische klasse.

Nico Rosberg noemt het een uitdaging om weer te gaan racen. "Ik vind het spannend! Ergens ben ik een beetje nerveus, want ik wil weten of ik het racen nog in me heb. Het wordt fantastisch en ik kijk er naar uit."

De Duitser is ook een van de investeerders in de Formule E-klasse.Ga ik op dezelfde manier de limiet vinden als ik kon met Formule 1-auto's? Ik kan beter maar niet crashen, hoewel dat ook een mooie headline geeft!

"Ik denk dat dit puur racen is. De auto's zien er goed uit en dat is belangrijk. Het wordt close racing met geweldige gevechten volgen jaar."

Rosberg was van 2006 tot en met 2016 actief in de Formule 1 en won in zijn laatste jaar het wereldkampioenschap. Toen de Duitser leek dat een definitief pensioen.

"Toen ik stopte in de Formule 1 dacht ik niet aan een terugkeer. Maar langzaam maar zeker begon ik erover na te denken en toen kwam dit op mijn pad."

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Nyck de Vries maakt officieel Formule 1-debuut in Barcelona