Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Nieuw Red Bull-dilemma in aanloop naar tweede GP van Oostenrijk

Tijdens de eerste Grand Prix van het seizoen reden de beide Red Bull-coureurs met een andere voorvleugel rond. Het zorgt voor een nieuw dilemma in aanloop naar het tweede Grand Prix-weekend in Oostenrijk.

Aankomend weekend strijkt het Formule 1-circus opnieuw neer op de Red Bull Ring, waar afgelopen weekend al de seizoensouverture op de agenda stond. De eerste Grand Prix van het jaar leverde Red Bull flink wat kopzorgen op. Niet alleen over de Honda-motor, maar ook over de voorvleugel. Want afgelopen weekend had Max Verstappen een nieuwe voorvleugel tot zijn beschikking. De nieuwste specificatie voorvleugel, waarmee de Nederlander het weekend afwerkte, had rondere neusgaten in vergelijking met de oudere specificatie, waar teamgenoot Alexander Albon de eerste Grand Prix mee afwerkte. Op de afbeeldingen hieronder zijn de verschillen te zien. Gebruik het pijltje om naar de andere foto te gaan.

Aankomend weekend zullen de beide Red Bull-coureurs met dezelfde voorvleugel rijden, de vraag voor Red Bull is alleen. Welke van de twee specificaties is het beste. Teambaas Christian Horner moet het antwoord op die vraag vooralsnog schuldig blijven, zo vertelt hij aan onder meer RacingNews365 . "De verschillen hebben meer te maken met de karakteristieken dan echt daadwerkelijk de prestaties van de voorvleugels", zo erkent de Brit. "Beide coureurs zullen komend weekend met dezelfde voorvleugel rijden, maar op het moment zijn we nog niet zeker of het de specificatie wordt waar Verstappen of waar Albon het afgelopen raceweekend mee rondreed." Die knoop moet nog worden doorgehakt en dat gaat niet over een nacht ijs. "We moeten daarvoor echt heel goed kijken naar en focussen op de data die we tot onze beschikking hebben", aldus Horner. Zijn pupil Verstappen klaagde het afgelopen weekend over balansproblemen, waardoor het gat naar Mercedes volgens Horner groter was dan in werkelijkheid het geval is. "In de basis hebben we een hele, hele goede auto. Het is aanmoedigend dat we in de race comfortabel op de tweede plaats lagen. We moeten de balansproblemen die we in de kwalificatie hadden uitvogelen, dan kunnen we komend weekend hopelijk sterker terugkomen. Ik geloof dat we met Mercedes kunnen vechten als we de balansproblemen oplossen." In samenwerking met Dieter Rencken. Weet Red Bull zich dit weekend al te revancheren? Max Verstappen had immers een serieuze kans om de eerste race te winnen. Autocoureur Tom Coronel en F1-journalist Ruud Dimmers bespreken dit en nog veel meer samen met host Thomas van Groningen in de RacingNews365 F1-podcast, hieronder te beluisteren.

Viaplay
x
Live Kwalificatie Formule 1 GP China 2024