Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Formule 1 Grand Prix Miami 2022

Nieuwe brandstofpomp voor Leclerc voorafgaand aan GP Miami

Een aantal Formule 1-teams hebben ervoor gekozen wat nieuwe onderdelen op de bolides te monteren voor de GP van Miami. De wissels hebben geen invloed gehad op de startopstelling.

Leclerc Miami
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Mercedes en Ferrari hebben net als een aantal nadere teams onderdelen verwisseld na de kwalificatie voor de GP van Miami. Vrijwel alle onderdelen vallen onder de reglementen van parc fermé, waardoor ze niet meer verwisseld mogen worden nadat de kwalificatie is begonnen. Voor een aantal onderdelen geldt echter een uitzondering.

Dit betekent dan ook dat de teams geen gridstraf zullen krijgen voor de onderdelenwissel. Mercedes heeft een master switch aan de rechterkant van de bolide van George Russell verwisseld. Ferrari heeft een nieuwe brandstofpomp geïnstalleerd in de bolide van WK-leider Charles Leclerc. Dit is overigens een standaardonderdeel dat voor alle teams hetzelfde moet zijn.

Meerdere F1-teams wisselen onderdelen

Naast Ferrari en Mercedes zijn er een aantal andere F1-teams die zonder gridstraf wat onderdelen hebben vervangen. McLaren, Alpine, AlphaTauri, Williams, Alfa Romeo en Haas hebben allen gekozen voor wat aanpassingen. Alpine heeft de meeste onderdelen verwisseld na de harde crash van Esteban Ocon tijdens de derde training.

De bolide van Ocon heeft nieuw bodywork, een nieuwe versnellingsbak, survival cell, een stoel en een stuurstang gekregen na de crash van maar liefst 51G. Hierdoor miste hij ook de kwalificatie voor de GP van Miami. Red Bull en Aston Martin waren de enige twee teams die geen onderdelen wisselden.

Formule 1 GP Miami 2022 RN365 Nieuwsdossier

13 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Uitslag kwalificatie Formule 1 GP Monaco 2022