Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 2020

Nieuwe Formule 1-kalender 2020 krijgt vorm

Het wordt hoe langer hoe duidelijker hoe de nieuwe Formule 1-kalender van 2020 eruit kan gaan zien. De stukjes van de puzzel vallen langzaam op hun plaats, waarbij de voorgestelde Formule 2- en Formule 3-kalender een belangrijke houvast vormen.

Verstappen start
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

De aftrap, volgens die mogelijke kalender, is weinig verrassend. Al weken wordt er gesproken op dubbele races op zowel de Red Bull Ring als Silverstone. Over de exacte planning daarna was veel ongewis, maar het lijkt erop dat Hockenheim en Barcelona onderling uit gaan maken wie de vijfde Grand Prix van het jaar mag organiseren.

De Grand Prix van Hongarije zou enkele weken opschuiven, wat mogelijk is, omdat de oorspronkelijke zomerstop komt te vervallen, zo wist RacingNews365 recent al te vermelden. Spa-Francorchamps en Monza behouden vooralsnog hun eigen tijdslot, al is het niet ondenkbaar dat de Belgische Grand Prix verhuist naar medio september, waardoor Bakoe en Sotsji mogelijk opschuiven. Bij die twee races zal de Formule 2 wél aanwezig zijn, de Formule 3 echter niet.

Naar verluidt hebben de Formule 2- en Formule 3-teams op maandag namelijk tijdens een online meeting een voorstel voor de kalender van 2020 voorgelegd gekregen. Dat meldt Autosport.com. Die kalender (zoals hieronder weergegeven) vormt een goede indicatie van hoe de Formule 1-kalender eruit kan gaan zien.

De supportklassen zijn echter wel weer van de partij tijdens de afsluitende races in Bahrein en Abu Dhabi, waarbij gesproken wordt over de mogelijkheid tot een dubbele Bahreinse Grand Prix. In de op de kalender ontbrekende kalendermaanden oktober en november kan de Formule 1 een trip door Azië maken.

De Grand Prix van Nederland schittert in het onderstaande overzicht door afwezigheid. Formeel is de Dutch GP enkel uitgesteld, maar de kans dat de race niet doorgaat, is groot. Men was in Zandvoort er sowieso geen voorstander van om zonder publiek te gaan racen.

Mogelijke kalender F2 en F3

Datum Circuit
4-5 juli Red Bull Ring
11-12 juli Red Bull Ring
25-26 juli Silverstone
1-2 augustus Silverstone
8-9 augustus Hockenheim of Barcelona
22-23 augustus Hungaroring
29-30 augustus Spa-Francorchamps
5-6 september Monza
19-20 september Bakoe (alleen F2)
26-27 september Sotsji (alleen F2)
5-6 december Bahrein
12-13 december Yas Marina

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen grijpt naast prestigieuze prijs