Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
F1 nieuws

Norris 100% zeker: "Ik ga volgend jaar winnen met McLaren"

Ondanks een zeer matige start van het seizoen, was McLaren-coureur Lando Norris Max Verstappens grootste uitdager in het tweede deel van 2023. De Brit gelooft erin dat zijn team en hij die stijgende lijn door kunnen trekken naar 2024. Een zege is onderdeel van die positieve flow.

XPB 1252484 Hi Res
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Lando Norris en Oscar Piastri kenden een ongelofelijk taaie start van het F1-seizoen in 2023. Het kostte het tweetal bloed, zweet en tranen om punten bij elkaar te sprokkelen, wat voortduurde tot de Grand Prix van Oostenrijk, waar Lando Norris een flink geüpdatete versie van de MCL60 ter beschikking kreeg. Piastri kreeg dezelfde variant van McLarens 2023-bolide in Silverstone voorhanden, waarna de twee jonge coureurs steevast meestreden om podiumplaatsen gedurende de rest van het seizoen.

Norris scoorde vanaf de Grand Prix van Groot-Brittannië maar liefst zeven podiums. Zes keer werd hij tweede, één kwam hij als derde over de eindstreep. Een overwinning bleef uit, maar daar gaat in 2024 honderd procent verandering in komen, stelt 24-jarige Brit.

"Ik haat het om ergens (te veel) vertrouwen in te hebben, zo'n type persoon ben ik niet", zegt Norris in een interview met Sky Sports als hem gevraagd wordt of McLaren een succesvol jaar tegemoet gaat. "Maar ik denk het van wel, kijkend naar wat we hebben. Alles lijkt op zijn plaats te vallen en daarbij krijgen we een aantal nieuwe collega's die van andere teams naar McLaren komen. Ons team bevindt zich momenteel waarschijnlijk op de sterkste plek waar we in de afgelopen 10 jaar hebben gestaan. Ik heb het gevoel dat we meer dingen hebben om naar uit te kijken volgend jaar - we hebben eindelijk de windtunnel goed draaiende en alles werkt beter dan ooit tevoren."

"Er komen een aantal verbeteringen aan"

De Britse coureur vervolgt: "Als ik terugkijk naar de laatste vijf jaar, heb ik nog nooit zo veel vertrouwen gehad als nu. We moeten het seizoen gewoon goed beginnen. Dit jaar begonnen we vreselijk en eindigden we heel erg sterk. Als we het seizoen al sterk beginnen, dan denk ik dat het een geweldig jaar kan worden."

Norris heeft inmiddels 104 GPs verreden, maar wacht nog steeds op zijn eerste zege in de koningsklasse. Als de Brit de vraag voorgelegd krijgt of zijn eerste F1-zege met zijn huidige werkgever komt, antwoordt hij direct: "Honderd procent. Want dat gaat komend seizoen gebeuren, en komend seizoen, rijd ik bij McLaren." Hij gaat verder: "Ik denk dat we heel erg dichtbij [die eerste overwinning, red.] zijn." Het zijn van die tijden dat wanneer alles goed gaat, we ons mannetje kunnen staan. We moeten nét dat laatste uit de auto weten te halen, en dat heeft met name betrekking op dingen die we afgelopen seizoen niet geoptimaliseerd kregen. Ik heb echter wel het gevoel dat we in de winter het één en ander kunnen verbeteren. Ik heb het onder andere over race pace, bandenslijtage en andere kleine dingen die vaak wat onderschat worden van buitenaf. Als je in een F1-auto rijdt, denk je echter, 'pff, als dit kleine detail iéts beter was, kon ik wat consistenter pushen."

De goedlachse coureur sluit af: "Maar we weten dat er een aantal verbeteringen aankomen voor volgend jaar, ik ben erg enthousiast!"

Ook interessant:

Max Verstappen reed op 80% van zijn kunnen

Er gaan geruchten dat Leclerc een nieuwe megadeal tekent met Ferrari. Hoe kijken onze kenners Dimmers, Coronel en Mosterdijk daar tegenaan? En hoe diep moest Verstappen werkelijk gaan?

Unibet heeft een super stunt! Win 50x jouw inzet bij een zege van Verstappen, Norris of Piastri in België. Welke coureur zal er zegevieren?

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
GP België Verstappen en Perez op de bon geslingerd na eerste vrije training