Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lando Norris

Norris blijft voorzichtig in strijd met Verstappen en Red Bull: "Onze DRS is niet zo sterk"

McLaren slaagt er de afgelopen weken met regelmaat in om grote stappen in de goede richting te zetten, maar Lando Norris ziet zijn eigen team niet als de grote favoriet in Canada. Volgens de Brit is er nog van alles mogelijk en wordt het vooral een kwestie van afwachten alvorens er echte favorieten aangewezen kunnen worden.

Norris Monaco
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De Grand Prix van Canada staat voor de deur, maar veel valt er nog niet over te zeggen. Ferrari en McLaren lieten de afgelopen races namelijk het achterste van hun tong zien en met succes. Lando Norris pakte de eerste overwinning van zijn carrière in Miami, terwijl thuisheld Charles Leclerc domineerde in de straten van Monaco. Max Verstappen ging er in Imola nog wel met de zege vandoor, maar dat ging overigens niet zonder slag of stoot. 

Dat de concurrentie alsmaar dichterbij komt is ondertussen wel duidelijk en ook Norris plukt daar nu de vruchten van. De McLaren-coureur weet dat zijn team inmiddels als volwaardig topteam te boek staat, maar benadrukt tegenover onder meer RacingNews365 dat hij het nog niet van de daken wil schreeuwen.

"Regen of geen regen, de afgelopen weken bleek wel dat het voor ons niet uitmaakt. We hebben zowel sterke als zwakke punten onder beide omstandigheden, maar dit circuit... Het is natuurlijk maar een korte baan en we weten dat onze DRS niet zo heel sterk is. We weten nu dus al dat we daar wat tijd gaan verliezen, in ieder geval ten opzichte van Red Bull en Ferrari, maar ook ten opzichte van wat we nodig hebben als topteam. We werken daar echter hard aan en moeten dat met updates op zien te lossen."

Norris blijft dus voorzichtig, maar weet ook dat McLaren altijd een kans maakt zolang de onderlinge verschillen aan de kleine kant blijven. Toch wijst hij de favorietenrol toe aan een ander team. "Ik denk dat Ferrari in Canada de favoriet zal zijn, maar het zal allemaal weer dicht bij elkaar liggen. Het is echt onmogelijk om nu al te zeggen of wij samen met Ferrari of Red Bull bovenaan komen te staan, maar dat maakt deze race wel leuk. Niemand weet wat ons te wachten staat en de verschillen zullen klein zijn, want dat was de afgelopen drie à vier weken al zo."

Toch heeft de Brit een goede reden om vrijwel meteen naar Ferrari te wijzen, want de Italiaanse renstal toonde eerder al aan een serieus voordeel te hebben op de rechte stukken. "Daar zijn ze echt heel snel. Ik weet dat ze daar wel wat over klaagden, maar als je naar vorig weekend (in Monaco, red.) keek... Toen zaten wij er ook al goed bij. Nou ja, Oscar Piastri dan. Hij had theoretisch gezien pole kunnen pakken, want zijn sectoren zagen er echt goed uit. Maar als we het over de algemene auto hebben heeft Ferrari wel de meest complete bolide, in ieder geval voor dit circuit." 

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van Canada 2024?

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee

Praat mee!

Viaplay
x
Horner Red Bull-teambaas velt oordeel over Perez: "We verliezen opties"