Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Norris: "Dan is het klaar met dat softe gedoe"

Lando Norris staat bekend als een relaxte grappenmaker in de Formule 1-wereld, maar hij denkt zelf dat dat wel eens zou kunnen veranderen zodra hij voor de titel kan vechten

De jonge generatie Formule 1-coureurs lijkt allemaal goed met elkaar op te kunnen schieten. Lando Norris, George Russell, Alex Albon en Charles Leclerc hebben zelfs de bijnaam 'Het Twitch-kwartet' gekregen omdat ze in de begintijd van de coronapandemie online gezellig met elkaar aan het gamen waren op het streamingplatform. Norris verwacht zelf echter dat die onderlinge relatie in de toekomst wel eens zou kunnen veranderen. "George, ik, Alex en Charles zijn nog steeds op het punt waar we veel complimenten uitdelen aan elkaar. We kunnen goed met elkaar opschieten en we kletsen veel. Maar die dingen veranderen altijd als je tegen elkaar gaat concurreren", zegt de Brit tegen BBC . "We zitten nog steeds in een vriendschappelijke fase omdat we nooit tegen elkaar hebben geracet. Maar als we volgend jaar ineens meestrijden voor het kampioenschap en het is bijvoorbeeld Max Verstappen, Lewis Hamilton en ik. Dan denk ik dat het klaar is met dat softe gedoe. Dat is gewoon de manier waarop het werkt", aldus de McLaren-coureur.

Verwachting voor 2022

2021 was een sterk jaar voor Norris. De jongeling stond al vier keer op het podium en mocht eenmaal vanaf poleposition starten. De Brit zegt zich dan ook 'zelfverzekerd' te voelen en denkt dat hij volgend jaar sterker kan beginnen dan hij dit jaar is begonnen. "Ik heb het gevoel dat ik in de winter opnieuw wat dingen kan verbeteren en dan volgend jaar kan beginnen met hoe ik dit jaar geëindigd ben. En dat is beter dan hoe ik dit jaar begonnen ben", legt de McLaren-coureur uit. In 2022 zullen de F1-auto's er heel anders uit zien door een verandering van het technische regelement. Norris heeft dan ook nog geen idee wat hij moet verwachten van het volgende seizoen. "Volgend jaar zal heel anders zijn omdat het een heel andere auto zal zijn." Eén ding voor volgend jaar is wel al bekend. De Brit maakte eerder deze week in 2022 te zullen verhuizen naar Monaco.

Viaplay
x
Live Reacties na dominante pole Verstappen