Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Lando Norris

Norris: "Dan is het klaar met dat softe gedoe"

Lando Norris staat bekend als een relaxte grappenmaker in de Formule 1-wereld, maar hij denkt zelf dat dat wel eens zou kunnen veranderen zodra hij voor de titel kan vechten

Norris Qatar
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/MichaelPotts

De jonge generatie Formule 1-coureurs lijkt allemaal goed met elkaar op te kunnen schieten. Lando Norris, George Russell, Alex Albon en Charles Leclerc hebben zelfs de bijnaam 'Het Twitch-kwartet' gekregen omdat ze in de begintijd van de coronapandemie online gezellig met elkaar aan het gamen waren op het streamingplatform.

Norris verwacht zelf echter dat die onderlinge relatie in de toekomst wel eens zou kunnen veranderen. "George, ik, Alex en Charles zijn nog steeds op het punt waar we veel complimenten uitdelen aan elkaar. We kunnen goed met elkaar opschieten en we kletsen veel. Maar die dingen veranderen altijd als je tegen elkaar gaat concurreren", zegt de Brit tegen BBC.

"We zitten nog steeds in een vriendschappelijke fase omdat we nooit tegen elkaar hebben geracet. Maar als we volgend jaar ineens meestrijden voor het kampioenschap en het is bijvoorbeeld Max Verstappen, Lewis Hamilton en ik. Dan denk ik dat het klaar is met dat softe gedoe. Dat is gewoon de manier waarop het werkt", aldus de McLaren-coureur.

Verwachting voor 2022

2021 was een sterk jaar voor Norris. De jongeling stond al vier keer op het podium en mocht eenmaal vanaf poleposition starten. De Brit zegt zich dan ook 'zelfverzekerd' te voelen en denkt dat hij volgend jaar sterker kan beginnen dan hij dit jaar is begonnen.

"Ik heb het gevoel dat ik in de winter opnieuw wat dingen kan verbeteren en dan volgend jaar kan beginnen met hoe ik dit jaar geëindigd ben. En dat is beter dan hoe ik dit jaar begonnen ben", legt de McLaren-coureur uit.

In 2022 zullen de F1-auto's er heel anders uit zien door een verandering van het technische regelement. Norris heeft dan ook nog geen idee wat hij moet verwachten van het volgende seizoen. "Volgend jaar zal heel anders zijn omdat het een heel andere auto zal zijn."

Eén ding voor volgend jaar is wel al bekend. De Brit maakte eerder deze week in 2022 te zullen verhuizen naar Monaco.

Ook interessant:

Coronel: "Het is aan Hamilton om Verstappen ruimte te geven"

Tom Coronel blikt voor RacingNews365 vooruit op de Grand Prix van Saoedi-Arabië. Volgens de WTCR-coureur heeft Mercedes het voordeel op dit moment, maar Max Verstappen moet nooit onderschat worden. Sterker nog, Coronel denkt dat Lewis Hamilton aan de kant moet voor de Nederlander. De volledige vooruitblik van Tom Coronel op de race in Jeddah bekijk je hieronder.

Forbidden

Weddenschappen Lando Norris

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Saoedi-Arabië 2021 RN365 Nieuwsdossier

1 reactie

Viaplay
x
Interview De twee geheime wapens die McLaren volgend seizoen in wil gaan zetten