Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lando Norris

Norris gaat aanpak in gevecht met Verstappen veranderen: "Geen gemakkelijk antwoord"

Max Verstappen en Lando Norris wisten de gemoederen in Austin flink bezig te houden. De twee maakten er in de slotfase van de race een ware titanenstrijd van, met Verstappen als winnaar. Maar gaat Norris nu agressiever racen tegen de Nederlander?

Verstappen Norris USA
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Hét duel van de GP van de Verenigde Staten was toch wel weggelegd voor Max Verstappen en Lando Norris. Rondenlang probeerde Norris langs Verstappen te komen, maar de Brit kreeg het niet voor elkaar. Totdat hij het via de buitenkant van bocht 12 probeerde. De McLaren-coureur haalde Verstappen in, maar deed dat wel buiten de baan. Het kwam hem op een straf van vijf seconden te staan, waardoor Norris uiteindelijk nog achter de Nederlander finishte.

Tijdens de mediadag in Mexico gaat het nog altijd over het gevecht tussen de twee kemphanen. Moet Norris bijvoorbeeld agressiever worden in een wiel-aan-wiel gevecht met Verstappen? "Het is geen gemakkelijk antwoord. Eerlijk gezegd is het niet zo simpel om gewoon 'ja' te zeggen. Moet ik wat veranderingen doorvoeren? Ja, en ik moet nog wat aanpassen. Maar het is ook niet zo dat ik alles verkeerd doe. Het is een moeilijke positie om in te zitten, want het maakte Max niet uit of hij de race won, tweede of derde werd. Zijn enige taak was om mij te verslaan en dat heeft hij gedaan", zo vertelt Norris in gesprek met onder meer RacingNews365.

"Hij deed het dus goed. Ik had veel plezier en respect voor ons gevecht. Maar hij eindigde nog steeds boven mij, terwijl ik hem moet verslaan. Ik moet wat kleine dingen aanpassen, maar ik hoef niet mijn hele aanpak te veranderen." Daarbij geeft Norris aan dat hij nog niet met Verstappen heeft gesproken over het duel in Austin. "Maar ik zal de veranderingen doorvoeren die ik nodig heb. Of ik nou soms wat agressiever of minder agressief moet zijn, ik doe wat ik denk dat goed is."

Norris vervolgt zijn verhaal: "Max is erg goed in wat hij doet en hij is waarschijnlijk de beste ter wereld in wat hij doet. Als ik het tegen de beste ter wereld moet opnemen, wordt het niet gemakkelijk. Daarbij racet hij al langer op deze positie dan dat ik dat doe. Ik doe het zeker niet perfect, maar ook niet slecht. En ik zit er nog steeds. Ik vermijd botsingen, want veel zaken hadden gemakkelijk kunnen uitmonden in ergere dingen, zoals grotere crashes. En dan hadden de races ook eerder kunnen eindigen dan nu het geval is", aldus de McLaren-coureur.

Dit weekend wordt de GP van Mexico verreden. Als Max Verstappen of een andere favoriet dit weekend wint in Mexico, betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Hamilton: "Daarom is Verstappen er zo lang steeds mee weggekomen"