Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Norris glundert: "Ik dwong Verstappen in een fout"

Lando Norris was lange tijd in gevecht verwikkeld met Max Verstappen, die achter de McLaren toch een paar fouten maakte. De Brit claimt verantwoordelijkheid voor in ieder geval één van die fouten.

Norris Verstappen Singapore
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Lange tijd zag Lando Norris de donkerblauwe Red Bull van Max Verstappen toen hij tijdens de Formule 1 Grand Prix van Singapore in zijn spiegels keek. Tot twee keer toe zag hij diezelfde bolide langszij komen, maar tot twee keer toe leverde dat Verstappen geen positiewinst op. Daarom klopt Norris zichzelf op de borst.

"Op een dag waarop onze rivaal (Alpine, red.) geen punten scoorde, is het geweldig om op eigen kracht te vechten voor P4", zo begint Norris ten overstaan van onder andere RacingNews365, alvorens hem gevraagd wordt wat hij van de acties van Verstappen vond.

"Hij had een goede slipstream te pakken, maar vervolgens knalde hij bijna tegen mij aan. Het was erg close, misschien zelfs een beetje riskant van zijn kant. Maar hij is een coureur en zal er altijd voor gaan. Hij zal niet rustig achter een ander blijven afwachten."

"Verstappen zal er altijd voor gaan"

"Hij ging ervoor, maar zijn pogingen mij in te halen slaagden tot twee keer toe niet", vervolgt hij. "Hij maakte fouten en dat was in mijn voordeel. Ik verdedigde mijn positie en daardoor dwong ik hem op het natte deel van het circuit. Daarom blokkeerde hij zijn wielen, dus dat was win-win voor mij."

Waren de acties van Verstappen al te optimistisch? "Dat is in dit soort omstandigheden moeilijk om te beoordelen. Als een kans zich aandient, dan duik je ernaast. Hij weet wat hem te doen staat, daar is hij slim genoeg voor."

"Hij wilde hem er graag rechts langs zetten, maar ik ging al naar rechts om de droge lijn te behouden. Dat dwong hem op de natte lijn, zo simpel is het. In zekere zin dwong ik hem dus tot een fout. Optimistisch? Misschien wel, maar Verstappen zal er altijd voor gaan."

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Singapore 2022 RN365 Nieuwsdossier

23 reacties

Viaplay

Unibet
x
RN365 F1-podcast Max Verstappen reed op 80% van zijn kunnen