Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Norris glundert: "Ik dwong Verstappen in een fout"

Lando Norris was lange tijd in gevecht verwikkeld met Max Verstappen, die achter de McLaren toch een paar fouten maakte. De Brit claimt verantwoordelijkheid voor in ieder geval één van die fouten.

Lange tijd zag Lando Norris de donkerblauwe Red Bull van Max Verstappen toen hij tijdens de Formule 1 Grand Prix van Singapore in zijn spiegels keek. Tot twee keer toe zag hij diezelfde bolide langszij komen, maar tot twee keer toe leverde dat Verstappen geen positiewinst op. Daarom klopt Norris zichzelf op de borst. "Op een dag waarop onze rivaal (Alpine, red.) geen punten scoorde, is het geweldig om op eigen kracht te vechten voor P4", zo begint Norris ten overstaan van onder andere RacingNews365 , alvorens hem gevraagd wordt wat hij van de acties van Verstappen vond. "Hij had een goede slipstream te pakken, maar vervolgens knalde hij bijna tegen mij aan. Het was erg close, misschien zelfs een beetje riskant van zijn kant. Maar hij is een coureur en zal er altijd voor gaan. Hij zal niet rustig achter een ander blijven afwachten."

"Verstappen zal er altijd voor gaan"

"Hij ging ervoor, maar zijn pogingen mij in te halen slaagden tot twee keer toe niet", vervolgt hij. "Hij maakte fouten en dat was in mijn voordeel. Ik verdedigde mijn positie en daardoor dwong ik hem op het natte deel van het circuit. Daarom blokkeerde hij zijn wielen, dus dat was win-win voor mij." Waren de acties van Verstappen al te optimistisch? "Dat is in dit soort omstandigheden moeilijk om te beoordelen. Als een kans zich aandient, dan duik je ernaast. Hij weet wat hem te doen staat, daar is hij slim genoeg voor." "Hij wilde hem er graag rechts langs zetten, maar ik ging al naar rechts om de droge lijn te behouden. Dat dwong hem op de natte lijn, zo simpel is het. In zekere zin dwong ik hem dus tot een fout. Optimistisch? Misschien wel, maar Verstappen zal er altijd voor gaan."

Viaplay
x
GP Hongarije Mogelijk code rood en extreme hitte tijdens GP Hongarije