Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Norris glundert: "Ik dwong Verstappen in een fout"

Lando Norris was lange tijd in gevecht verwikkeld met Max Verstappen, die achter de McLaren toch een paar fouten maakte. De Brit claimt verantwoordelijkheid voor in ieder geval één van die fouten.

Norris Verstappen Singapore
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Lange tijd zag Lando Norris de donkerblauwe Red Bull van Max Verstappen toen hij tijdens de Formule 1 Grand Prix van Singapore in zijn spiegels keek. Tot twee keer toe zag hij diezelfde bolide langszij komen, maar tot twee keer toe leverde dat Verstappen geen positiewinst op. Daarom klopt Norris zichzelf op de borst.

"Op een dag waarop onze rivaal (Alpine, red.) geen punten scoorde, is het geweldig om op eigen kracht te vechten voor P4", zo begint Norris ten overstaan van onder andere RacingNews365, alvorens hem gevraagd wordt wat hij van de acties van Verstappen vond.

"Hij had een goede slipstream te pakken, maar vervolgens knalde hij bijna tegen mij aan. Het was erg close, misschien zelfs een beetje riskant van zijn kant. Maar hij is een coureur en zal er altijd voor gaan. Hij zal niet rustig achter een ander blijven afwachten."

"Verstappen zal er altijd voor gaan"

"Hij ging ervoor, maar zijn pogingen mij in te halen slaagden tot twee keer toe niet", vervolgt hij. "Hij maakte fouten en dat was in mijn voordeel. Ik verdedigde mijn positie en daardoor dwong ik hem op het natte deel van het circuit. Daarom blokkeerde hij zijn wielen, dus dat was win-win voor mij."

Waren de acties van Verstappen al te optimistisch? "Dat is in dit soort omstandigheden moeilijk om te beoordelen. Als een kans zich aandient, dan duik je ernaast. Hij weet wat hem te doen staat, daar is hij slim genoeg voor."

"Hij wilde hem er graag rechts langs zetten, maar ik ging al naar rechts om de droge lijn te behouden. Dat dwong hem op de natte lijn, zo simpel is het. In zekere zin dwong ik hem dus tot een fout. Optimistisch? Misschien wel, maar Verstappen zal er altijd voor gaan."

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Singapore 2022 RN365 Nieuwsdossier

26 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Lewis Hamilton voelt zich aangevallen door Verstappen: "Heeft te maken met mijn succes"