Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
George Russell

Norris heel blij met razendknap presterende Russell

Sportiviteit en collegialiteit kan McLaren-coureur Lando Norris niet worden ontzegd. De Brit zegt dolblij te zijn dat zijn vriend en oude F2-rivaal George Russell dit jaar goed presteert met Williams.

George Russell
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Williams

George Russell verraste vorig weekend vriend en vijand met een twaalfde plek in de kwalificatie van de Grand Prix van Hongarije, een week nadat hij in de GP van Stiermarken een zelfde resultaat behaalde op een kletsnat Spielberg.

In beide races kwam Russell niet in het stuk voor, maar Norris zegt zijn oude kameraad te zien opbloeien. "Ik ben absoluut blij voor hem, dat hij op zijn minst de kans krijgt om met sommige coureurs te kunnen racen", vertelt hij Motorsport.com. "Ik had vorig jaar medelijden met hem, want hij is een aardige vent, ik kan goed met hem overweg. Hij is een heel goede coureur. Gezien waar Williams vorig seizoen stond, was het teleurstellend om hem in die situatie te zien."

Russell vergelijken met zijn teamgenoot Nicholas Latifi is een lastige aangelegenheid, meent Norris desgevraagd. "Hij neemt het op tegen een coureur die nog maar drie races in de Formule 1 heeft gereden. Het is moeilijk om vergelijkingen te maken. Hij neemt het niet op tegen iemand die al vier of vijf jaar in de Formule 1 zit. Daarom denk ik dat het voorlopig moeilijk te zeggen is hoe goed hij zijn werk doet. Maar tegelijkertijd is het goed om te zien dat Williams terug is, strijdend om posities."

George Russell eindigde vorig jaar als enige coureur het wereldkampioenschap zonder een punt te hebben gescoord.

1 reactie

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
Analyse Flinke tijdwinst voor Verstappen dankzij Red Bull-upgrade