Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Lando Norris

Norris hoopt op titelstrijd met Verstappen, maar: "Max een van de beste ooit"

Lando Norris hoopt in de nabije toekomst een titelstrijd met Max Verstappen te kunnen voeren. Volgens de Brit zitten daar echter wel haken en ogen aan.

Norris Verstappen Brazil
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het team van McLaren heeft verreweg de grootste stappen gezet in 2023. Waar Lando Norris en Oscar Piastri aan het begin van het seizoen moeite hadden om punten te scoren, zijn ze nu vaak het snelste team achter Red Bull. Daar zit ook meteen het huidige probleem, want Max Verstappen domineert in 2023 en wist maar liefst zeventien keer te winnen.

De vraag is of McLaren gedurende de winter nóg zo'n stap kan zetten en het Red Bull moeilijk kan maken in 2024. Tijdens de Grand Prix van Brazilië moest Norris bijvoorbeeld 'maar' acht seconden toegeven op Verstappen, wat toch voor optimisme zorgde in het McLaren-kamp. Norris ziet een titelstrijd met zijn Nederlandse vriend en rivaal wel zitten, zo vertelt de Brit tegenover onder meer RacingNews365.

"Misschien kunnen we volgend jaar meedoen om de titel", vertelt Norris. "Ik zei het ook al tegen Max: ik ben de nummer twee in de WK-stand sinds we upgrades meebrachten naar Oostenrijk. Mogelijk zijn we ook het tweede team. Natuurlijk hebben we grote stappen gezet en tegelijkertijd, als we praten over een strijd met Red Bull, denk ik dat het heel mooi is wat we dit jaar hebben neergezet."

"Er zit meer in de pijpleiding voor volgend jaar"

Norris stipt wel aan dat de kwaliteiten van Verstappen niet onderschat moeten worden. "We hebben het hier over een van de beste Formule 1-coureurs ooit, in een van de beste auto's ooit gebouwd. Hij heeft zeventien keer gewonnen, dus dat is een van de dominantste seizoen ooit in deze sport. Toch nemen wij goede signalen waar, zeker als je kijkt waar we stonden bij de seizoensstart in Bahrein."

Wat de goede signalen zijn? "Er zit meer in de pijpleiding voor volgend jaar, dus ik kijk er heel erg naar uit. Een titelstrijd is nu een verre gedachte waar ik nog niet aan wil denken. Het heeft geen zin om daar over te praten tot 2024, maar ik ben optimistisch en geloof dat we het kunnen bewerkstelligen als een team."

Ook interessant:

In chaos zie je hoe goed Max Verstappen écht is

Hij was misschien wel de enige constante coureur, die met twee overwinningen naar huis ging. Juist als de chaos op z'n grootst is, weet je van één iemand dat hij sowieso het hoofd cool houdt: Max Verstappen.

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Lando Norris

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Brazilië 2023 RN365 Nieuwsdossier

17 reacties

Viaplay

Unibet
x
Red Bull Red Bull verliest grote voorsprong op één belangrijk vlak