Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lando Norris

Norris legt schuld bij Verstappen: "Het is incorrect wat Max deed"

Max Verstappen en Lando Norris vochten in de slotfase van de Grand Prix van de Verenigde Staten een verbeten duel uit om de derde plaats. Norris ontving een straf na een inhaalactie, maar legt de schuld duidelijk bij Verstappen.

Norris Austin
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

En daar was dan de clash tussen titelrivalen Max Verstappen en Lando Norris tijdens de Grand Prix van de Verenigde Staten. De beide kemphanen vochten een fel duel uit om P3, met Verstappen als winnaar. Norris plaatste wel een inhaalactie, maar won de plek buiten de baan en kreeg een straf van vijf seconden. Daar is de McLaren-coureur na afloop verre van eens. Hij wijst naar Verstappen.

"Het is lastig", begint Norris nog rustig tegenover onder meer RacingNews365. "Er zijn verschillende factoren. Het is pittig om het op een rijtje te zetten. Ik deed wat ik deed. Voor mij is het alleen incorrect wat Max deed, want hij verdedigt zijn positie door van de baan te gaan. Het betekent uiteindelijk dat hij de positie behoudt en dat is niet correct. Hij schoot van de baan tijdens het verdedigen, ging over de limiet in zijn verdediging en maakte een fout. Ik moest van de baan af en het is onmogelijk om te weten of ik de bocht had gehaald. Dat moet je aan de stewards vragen."

Het gaat Norris om de consistentie in de straffen. "De regels zijn de regels, maar het lijkt erop dat ze veranderen. Ik heb het gevoel dat het inconsistent is na wat er is gebeurd in Oostenrijk. Daar kreeg Max geen straf (vóór de touché red.) en behaalde hij wel een voordeel door van de baan te gaan. Het blijft lastig, maar ik vind het nu een overhaaste beslissing. Ze (de stewards red.) horen en begrijpen onze argumenten niet, wat ze na de race wel zouden moeten doen. Ze willen gewoon op dat moment een beslissing nemen, zodat je punten en podiumplaatsen niet verandert. Maar daarom gaat het om een overhaaste beslissing en horen ze de argumenten van mij en Max niet aan. Volgens mij is dat niet zo correct. Nu was het een straf en ik kan niets anders doen dan het accepteren."

Norris heeft wel genoten van de strijd. "We hebben het allebei geprobeerd. Het was een geweldig gevecht en ik heb er echt van genoten. Het was lastig, want Max reed en verdedigde geweldig. Hij eindigde voor me, dus gefeliciteerd."

Praat mee!

Viaplay
x
GP VS Mercedes teambaas baart opzien met keihard radiobericht over strijd Verstappen en Norris