Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Norris naar Red Bull? 'Hij is te goed om naast Verstappen tweede coureur te worden'

Hoe ziet de toekomst van Lando Norris eruit? Hij is een van de grootste talenten van de sport, maar bij een team als McLaren lijkt hij voorlopig geen gooi te kunnen doen naar grote prijzen. Zijn talent staat hem echter in de weg, oordelen Ruud Dimmers en Tom Coronel in de nieuwste F1-podcast van RacingNews365. Lando is namelijk te goed om tweede coureur te spelen.

Norris Verstappen Singapore
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Lando Norris is de laatste jaren zeer sterk. Na een ietwat voorzichtig begin van zijn Formule 1-carrière is hij snel uitgegroeid tot de leider van het McLaren-team. De jonge Brit laat routinier Daniel Ricciardo de laatste jaren alle hoeken van het circuit zien en wordt beschouwd als een van de meest talentvolle coureurs die momenteel in de sport aanwezig is.

Maar bij McLaren kan hij niet meestrijden om race-overwinningen. Al vaak genoeg pakte hij een podiumfinish, maar zijn team kan de strijd met Red Bull, Mercedes en Ferrari eigenlijk niet aangaan. In de nieuwste RacingNews365 F1-podcast wordt dan ook de vraag geopperd of hij niet samen met Max Verstappen een duo zou kunnen vormen bij Red Bull, of dat dit never nooit gaat gebeuren.

Vaste podcastheer Tom Coronel ziet het duo in ieder geval als een perfecte combinatie, maar vreest dat het geen goede PR zou opleveren voor Norris. "Nou. Dan heb je wel het ideale raceteam als teambaas zijnde, maar ik weet wel heel zeker dat het slecht gaat zijn voor Norris."

"Die gaat dan toch wel pijn lijden! Hij is nu toch wel een grote ster, dus ik zou het niet riskeren als ik hem was. Hij is absoluut sterk en heel, heel getalenteerd en goed, maar Verstappen heeft tot nu toe alle teamgenoten naast zich vermorzeld."

"Dan is de waarde er in een keer niet meer", concludeert Coronel. "Als Engelsman zijnde die heel snel en heel goed is, dan heb je veel waarde. Norris is de toekomst van Engeland, en dat zal hij in dat scenario naast Vestappen dan niet meer zijn. Ik zou het niet riskeren als ik hem was. Dat zou pijn doen."

2024

Momenteel weet McLaren maar al te goed dat het niets te zoeken heeft helemaal vooraan het veld. Bij de renstal uit Woking wijst men vaak naar het jaar 2024, gedurende welke ze weer mee willen kunnen strijden om de race-overwinningen.

Lando Norris heeft dat jaartal ook al meer dan eens in de mond genomen en hoopt dat hij vanaf dan een gooi kan doen naar gouden plakken. "Ze hebben natuurlijk een beetje gesnuffeld aan elkaar", vervolgt F1-expert Ruud Dimmers.

"Red Bull en Norris bedoel ik dan. Het werd alleen nooit echt concreet. Nu ligt hij voor een lange tijd vast bij McLaren en Norris heeft al gezegd dat 2024 een beetje hét beslissende jaar moet worden en misschien ook wel een beetje semi-beslissend voor zijn carrière."

Coronel vult aan. "Dat heeft te maken met de nieuwe windtunnel die er aan zit te komen bij McLaren. Daar heeft hij eigenlijk op gegokt, maar uiteindelijk zit hij niet bij een topteam."

"Ook dit jaar weer niet", vervolgt Dimmers. "Eigenlijk is het strijden voor de vierde plek in het WK, samen met Alpine. Pfoe, als je dat van te voren had gezegd, dan denk ik dat dat een hele grote teleurstelling was geweest voor McLaren."

"Bij Norris is het bovendien een beetje zo dat hij hele goede weekenden heeft, maar ook mindere weekenden. Hij geeft ook aan dat hij soms ups and downs heeft, ook in het bolletje, met de druk en het mentale aspect erbij. Wat Tom al zegt: als je dan naast Verstappen komt te rijden, die altijd steady is, dan heb je het best moeilijk."

McLaren geen topteam (meer)

Nu McLaren in het eerste jaar van de nieuwe technische F1-reglementen niet meedraait aan de top, vreest het podcastpanel dat dat betekent dat het team ook de komende jaren slechts mee zal dingen naar de kruimels, achter de grote teams en coureurs als Verstappen en Hamilton.

"Ze hopen dat ze stappen kunnen maken, maar als je kijkt naar de achterstand qua organisatie en qua snelheid ten opzichte van Ferrari, Mercedes en Red Bull, dan haal je dat niet in een jaar in. En ook niet in twee jaar denk ik. Dat wordt dus best een lastig verhaal", concludeert Dimmers.

"Norris heeft ook gegokt op de nieuwe windtunnel", herhaalt Coronel. "Dat zou McLaren net even dat extraatje kunnen geven. Maar ja, als, als, als, Lando is toch een beetje aan het zoeken waar hij zichzelf zou kunnen vinden. Ik denk dat McLaren zijn enige hoop is."

"Als die windtunnel klaar is, dat zou in 2024 moeten zijn, dan zou hij een top-auto moeten kunnen hebben. Dan zou hij helemaal happy kunnen zijn. Het is echter niet het team waarmee je helemaal vooraan kan rijden. Het is niet meer het team van vroeger, het is geen Ferrari, Mercedes of Red Bull", aldus de WTCR-coureur.

			© XPBimages
	© XPBimages

Te goed om 2e coureur te zijn

Inmiddels heeft Norris zich ontpopt tot absolute leider van het McLaren-team, terwijl Daniel Ricciardo ver achter hem nagenoeg hulpeloos in het rond spartelt. Lando is volgens Dimmers en Coronel echter zo goed, dat zijn talent een overstap naar een topteam voorlopig in de weg staat. Dimmers legt uit.

"Het probleem voor Norris is eigenlijk ook dat hij te goed is om de tweede coureur te zijn. Dat maakt ook dat je bij een aantal teams meteen niet binnen komt. Bij Mercedes de komende jaren, zeker als Hamilton blijft, is George Russell de opvolger."

"Perez staat tot en met 2024 bij Red Bull onder contract en Max nog veel langer, terwijl bij Ferrari ook de coureurs vastliggen. Je hebt geen kansen om ergens naar toe te gaan. Het enige wat je dan kunt hopen is dat je het plekje van een Carlos Sainz in kan nemen bij Ferrari, of dat Red Bull toch een keer voor jou gaat. De grootste kans die hij heeft, is McLaren..."

"Hij is nog steeds jong, maar er komen steeds nieuwe, jonge talenten bij. De ster die Norris was of is, hij rijst niet verder. Hij blijft een beetje hangen. Anderen nemen dat graag over."

Met andere woorden: Norris heeft wat geluk nodig, zo luidt het slotoordeel van Coronel. "Je moet ook de mazzel hebben dat er een plekje vrij komt. Dat is gewoon een probleem. Ja, hij is van een serieus kampioenskaliber, dat geloof ik ook echt wel. Maar dan moet je wel de goede teams hebben, waar net een plekje vrij komt."

De gehele F1-podcast beluisteren? Dat kan hieronder, of via YouTube.

Ook interessant:

Zet deze coureur naast Verstappen en je hebt het ideale Formule 1-team

Red Bull was in gesprek met Norris. Wat voor een team zou dat opleveren? Coronel weet het: 'Het ideale F1-team!'. Maar of het zo verstandig zou zijn voor de Brit...

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

8 reacties

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
EXCLUSIEF Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"