Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Lando Norris

Norris schaaft techniek bij in Abu Dhabi-test: "Kan nieuwe rijstijlen uitproberen"

Lando Norris heeft goed gebruik kunnen maken van zijn testdag in Abu Dhabi. De Britse rookie in de Formule 1 heeft niet alleen een hoop ronden afgelegd om het nieuwe Pirelli-rubber te beproeven, hij heeft ook aan zijn eigen vaardigheden gewerkt.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © McLaren

Dagen als deze in de Formule 1, waar de coureurs honderden kilometers kunnen afleggen in een aantal uur tijd, zijn voor nieuwkomers bijzonder handig. McLaren-coureur Lando Norris vertelt dan ook veel profijt te hebben gehad van de Pirelli-bandentest.

"Natuurlijk is het bij deze Pirelli-test de prioriteit om de compounds van 2019 en 2020 aan de tand te voelen en ze met elkaar te vergelijken. We doen dan korte performance runs zonder iets aan de auto te veranderen, om zo een goed beeld van de verschillen te krijgen", legt Norris uit.

"Maar een dag als deze is voor mij ook een goede kans om andere rijstijlen en -technieken te ontdekken, om uit te vinden wat wel en niet werkt. Ik denk dat het een productieve dag is geweest, zowel voor het team als mijzelf. We hebben flink wat kilometers gemaakt. Morgen is het de beurt aan Carlos (Sainz, red.)", besluit de twintigjarige Brit.

Houdt de FIA de hand boven het hoofd van Ferrari? Hoor daarover meer in de nieuwste F1-podcast van RacingNews365, met F1-journalisten Ruud Dimmers, Jan van der Burgt en gastheer Jeroen van Inkel.

0 reacties

    Interview "Red Bull is nog een tandje minder sterk dan Mercedes en Ferrari"