Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Norris verwijst Mercedes-uitspraken Russell naar de prullenbak

Volgens George Russell zag McLaren er heel erg goed uit tijdens de testdagen. Lando Norris vindt dat zijn landgenoot overdrijft. Het ging zeker niet slecht, maar Mercedes mag nog steeds beschouwd worden als de favoriet.

George Russell was tijdens de testdagen in Barcelona zichtbaar onder de indruk van McLaren en Ferrari. Volgens hem lag Mercedes op achterstand ten opzichte van de concurrentie. "Het oranje en rode team zien er heel, heel erg competitief uit. "We liggen in ieder geval niet voor op hen, daar ben ik vrij zeker van!", aldus de coureur van Mercedes. "Het lijkt erop dat ze alles onder controle hebben en overal bovenop zitten. Ze zien er heel sterk uit: met weinig en met veel brandstof, maar ook wat betreft het bandenmanagement. Dus wie weet. We weten dat iedereen andere programma's doet, maar als we naar de gemiddelden van alle runs kijken weten we dat we achter liggen op Ferrari en McLaren."

Norris herkent zich niet in de uitspraken

Norris oordeelt echter dat het wel meevalt. Mercedes en Red Bull zijn volgens hem nog steeds de teams om te verslaan. "George stond op vrijdagochtend bovenaan in de tijdenlijst, dus als hij denkt dat McLaren sterk zal zijn, dan denken wij dat Mercedes ook sterk zal zijn. Als er een team is dat je vooraan verwacht op het moment dat het erom gaat, dan zullen dat Mercedes en Red Bull zijn." "Zelf denk ik niet dat wij er zo geweldig uitzien. Wij zien er goed uit. We hadden tijdens de testdagen een auto die prima werkte zodra we het circuit opgingen, maar er zijn natuurlijk altijd wat onverwachte problemen hier en daar, maar over het algemeen hebben we een goede start gehad, een schone start", redeneert de Brit van McLaren.

Norris: "Mercedes nooit goed tijdens testdagen"

Volgens Norris laat Mercedes bovendien nooit het achterste van haar tong zien tijdens de testdagen. "Tijdens de testdagen voorafgaand aan het seizoen ziet Mercedes er nooit heel goed uit, tot ze aankomen bij de eerste race. Als ze het nu goed doen in testen, dan betekent dat waarschijnlijk dat ze geweldig zullen zijn bij de eerste race." "Natuurlijk had iedereen weer verschillende motorstanden en een andere hoeveelheid brandstof in de tank, maar we kunnen wel al een voorzichtig plaatje schetsen. Wij zitten in een goede positie, maar Mercedes en Ferrari zagen er al sinds dag een heel goed uit." "Elke keer stonden ze bovenaan in de tijdenlijsten en hun pace in de lange runs ziet er goed uit. Ferrari ziet er heel, heel sterk uit, maar Mercedes en Red Bull doen ook vrolijk met ons mee. Ik denk dat ze op dit moment iets voor op ons liggen."

Viaplay
x
Verstappen Verstappen geëerd met plekje in uiterst exclusieve wereldlijst