Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lando Norris

Norris werpt kritische blik op succesvolle eerste dag in Spanje

Lando Norris heeft een prima eerste dag achter de rug in Spanje. De McLaren-coureur sloot de eerste en training af met de snelste tijd en eindigde de tweede training met de derde tijd, maar hij durft vooralsnog niet te hard van de daken te schreeuwen.

Norris FP1 Spain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © McLaren

McLaren doet het de laatste weken ontzettend goed en ook in Spanje heeft het er alle schijn naar dat de Britse renstal die stijgende lijn voort zal zetten. Lando Norris eindigde de eerste en tweede trainingssessie respectievelijk als eerste en derde en dat belooft veel goeds voor de rest van het weekend. Het was dus een goede eerste dag voor de Brit.

In gesprek met Sky Sports laat Norris echter weten dat hij, ondanks dat positieve gevoel, nog niet van plan is om vroegtijdige conclusies te trekken. "Ik denk dat we een goede dag hadden, want het is met deze warme omstandigheden nooit makkelijk. Het voelt nooit echt goed, want de banden slijten snel en het is lastig om alles goed op elkaar af te stemmen. Maar het was hoe dan ook een goede start van ons weekend."

"Ik voel me hartstikke comfortabel in de auto en dat was eigenlijk vanaf de eerste minuten van de eerste training al het geval, maar alles ligt nog steeds zo dicht bij elkaar. Ook in dit geval zal het echt weer neerkomen op de kleine dingen die we moeten verbeteren, want ook tijdens de kwalificatie zal het dicht bij elkaar liggen. Dat was in Canada natuurlijk ook al zo." 

McLaren zal in aanloop naar de derde training en kwalificatie op zaterdag dus nog hard werken om de boel op de rit te krijgen, ondanks dat er niet echt veel fout lijkt te gaan bij de Britse renstal. "Ik probeer zelf hoe dan ook te verbeteren, want zelfs de kleinste dingen kunnen beter. Misschien wordt het voor sommigen wat makkelijker dan voor anderen, maar voor nu richten we ons op de data die we nu verzameld hebben in de hoop dat we verbetering vinden voor de kwalificatie."

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van Spanje 2024?

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee

Alle actie live bijwonen op Spa-Francorchamps én deelnemen aan een karting experience in het hart van het circuit?

WORD LID & WIN!

Praat mee!

Viaplay
x
Marko Red Bull-adviseur verklaart stuklopen iconisch partnership