Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Esteban Ocon

Ocon ontkent wilde geruchten rond Alpine-vertrek

Recent werd bekend dat Esteban Ocon en Alpine niet met elkaar verder gaan in 2025. De Fransman reageert in Canada op dat nieuws en ontkent een aantal wilde geruchten.

Ocon Canada
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Esteban Ocon moet voor 2025 op zoek naar een nieuw team, want zijn aflopende contract bij Alpine wordt niet verlengd. Het is duidelijk dat er spanningen zijn tussen Ocon en Pierre Gasly, zeker door de touché tussen de teamgenoten in Monaco. Ocon gaf nog tijdens die race toe dat het zijn fout betrof, waarna zijn vertrek een week later wereldkundig werd gemaakt. Maar was er nog een link tussen de gebeurtenissen in Monaco en zijn aangekondigde vertrek?

"Ik heb alles wel gezegd in mijn statement", vertelt Ocon tegenover onder meer RacingNews365. "Het team en ik zijn al maanden in gesprek en Alpine en Renault zijn grote bedrijven. Het is geen team dat op basis van één race besluiten neemt. We hebben gesproken en samen besloten om het aflopende contract niet te verlengen. Ik heb vijf jaar bij het team gezeten. We hebben geweldige en meer moeilijke momenten gekend, maar vijf jaar is lang in de Formule 1. Ik kijk ernaar uit om onze periode positief af te sluiten en kijk ook uit naar de volgende uitdaging."

Weet Ocon al waar hij in 2025 rijdt? "Ik kan nog niets aankondigen en zal dat doen als het juiste moment is aangebroken. Nu focus ik me op wat er in Canada en de volgende races gaat gebeuren. Ik denk dat het goed is dat we weer gaan racen. Dat is het belangrijkste."

De Fransman moet wel wat langer wachten in Canada, want Jack Doohan rijdt in zijn auto tijdens de eerste vrije training. Is dat dan nog een straf voor de crash in Monaco? "Dat heb ik ook voorbij zien komen, maar dat is totaal niet het geval. Als coureurs moeten we allemaal een rookie de kans geven tijdens een eerste vrije training. Ik doe dat hier. De baan zal groen en vies zijn, het duurt even voordat het schoon is en ik heb helaas een gridstraf van vijf plaatsen voor de race. Mijn kwalificatie is dus minder belangrijk dan normaal. Het gaat meer om de race."

Abonneer je nu op ons YouTube-kanaal en maak kans op twee tickets!

ABONNEER & WIN

Praat mee!

Viaplay
x
24 uur Le Mans Indrukwekkende De Vries teleurgesteld ondanks P2: "Dit doet pijn"