Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Mercedes

Ocon wist niets van Mercedes-geheim: "Ik zweer het!"

Mercedes baarde tijdens de wintertests opzien met het veelbesproken DAS-systeem. Daar moest Esteban Ocon als reservecoureur van 2019 iets van af hebben geweten, toch?

Bottas Mercedes
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

"Nee, echt niet, ik zweer het", benadrukt de Renault-coureur in gesprek met Canal+ als het over het DAS-systeem van Mercedes gaat. Volgens Ocon zijn er twee scenario's mogelijk waardoor hij niets van Mercedes' best bewaarde geheim heeft meegekregen.

"Of Mercedes is heel, heel erg slim geweest door het systeem zorgvuldig voor mij verborgen te houden, óf men is er pas mee op de proppen gekomen in de periode dat ik klem zat tussen Mercedes en Renault."

Ocon doelt op de maanden tussen het moment waarop Mercedes hem minder bij de ontwikkeling van de auto van het nieuwe jaar betrok en het moment waarop hij in dienst trad van Renault.

"Dus ze moeten het bedacht hebben op het moment dat ik geen toegang meer had tot de fabriek, óf ze zijn echt heel sluw geweest. Ik denk echter dat ze er pas na mijn vertrek mee zijn begonnen", aldus Ocon, die zeker weet dat het systeem getest moet zijn in de simulator waarin hij zoveel uren had doorgebracht: "Alles wordt eerst in die sim getest, alles."

Het voetbalseizoen wordt zaterdag afgesloten met de Champions League finale

Wie wint de Champions League finale: Inter Milan of Manchester City? Win bij Unibet 100x jouw inzet als jouw favoriet wint!

Alleen geldig voor nieuwe spelers, minimum leeftijd 24 jaar. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 100x jouw inzet!
Forbidden

Weddenschappen Esteban Ocon

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Breaking FIA en F1 willen actie ondernemen na noodkreet Verstappen