Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ocon zet in op titelstrijd met 'glanzende' Verstappen: "Daar ben ik van overtuigd"

Esteban Ocon looft Max Verstappen voor de afgelopen twee seizoenen waarin de Nederlander wereldkampioen Formule 1 werd. Als het aan de Fransman ligt, dan gaat hij zo snel mogelijk de strijd aan met Verstappen om de wereldtitel.

Esteban Ocon en Max verstappen zijn al jarenlang terug te vinden in de Formule 1. Dit ging niet altijd zonder slag of stoot, zo bleek wel in de GP van Brazilië in 2019. Ocon probeerde zichzelf van een ronde achterstand te ontdoen en tikte raceleider Verstappen van de baan. Na afloop van de race op Interlagos zocht de Nederlander zijn concurrent op voor een verhitte discussie. Dat is nu verleden tijd. "We gaan nu prima met elkaar om en hebben veel respect voor elkaar. Ik wens hem het allerbeste", aldus de nu Alpine-coureur tegenover de NOS . Ocon is lovend over de prestatie van de Red Bull-coureur in de afgelopen seizoenen F1. "Hij is nu eenmaal een supertalent. Max is altijd en overal competitief en dat is al jaren zo." "Ik weet het al sinds mijn jeugd. Al sinds het karten domineert hij kampioenschappen. Daarna was hij snel in elke auto waarin hij zat."

Ocon versus Verstappen voor de wereldtitel?

Verstappen mag zichzelf nu tweevoudig wereldkampioen Formule 1 noemen. "Zijn wereldtitels zijn dikverdiend", looft Ocon. "Vorig jaar vond ik dat al en dit jaar zet hij een topseizoen neer. Ik ben trots dat een coureur waarmee ik opgroeide zich zo ontpopt. Max is een glanzende vertegenwoordiger van mijn generatie. Hij is een van de grootsten van deze sport." Zelf hoopt de Fransman zo snel mogelijk de concurrentiestrijd aan te gaan met Verstappen. Wereldkampioen worden is zijn doel, zoals alle F1-coureurs. Maar kan hij strijden tegen Verstappen voor de titel? "Daar ben ik van overtuigd en dat moet ook. Als je niet in jezelf gelooft, dan ben je in deze sport al kansloos." "Ik heb een contract tot eind 2024 en dit team gaat er alles aan doen om het gat naar de top te dichten. Ik heb daar vertrouwen in en ben volledig toegewijd. Ik rij hier niet om mee te doen, maar ik groei elk weekend. Bovendien zullen de gaten tussen de teams de komende jaren steeds kleiner worden", aldus de Alpine-coureur.

Viaplay
x
RN365-podcast Hongerige Verstappen jaagt op primeur in onvoorspelbaar China