Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Formule 1 Grand Prix Japan 2021

Officieel: Formule 1 GP Japan wederom afgelast

De Formule 1 Grand Prix van Japan gaat dit seizoen wederom niet door. De aanhoudende coronacrisis in het land maakt het doorgaan van het evenement onmogelijk.

Achter de naam van de Grand Prix van Japan stond al tijden een sterretje. De Formule 1 heeft zojuist echter bekendgemaakt dat de race op Suzuka, gepland voor het weekend van 8 t/m 10 oktober, in 2021 definitief niet doorgaat. De Japanse overheid heeft daartoe vanwege de aanhoudende coronasituatie in het land besloten.

Wat dat betekent voor de verdere invulling van de Formule 1-kalender is onduidelijk, eerder vandaag schetsten we al diverse scenario's. De Formule 1 werkt aan een aangepaste kalender, waarvan het de details naar verluidt in de komende weken naar buiten zal brengen.

In het statement geeft de Formule 1 tevens aan het volste vertrouwen te hebben in een goed gevulde tweede helft van de kalender: "Zowel dit jaar als in 2020 hebben we aangetoond dat we snel kunnen schakelen in tijden van onzekerheden. We zijn bovendien verguld met de mate van interesse van diverse racelocaties om een Formule 1-race te organiseren, zowel dit jaar als in de komende jaren."

Ook interessant:

Strijd Verstappen en Hamilton wordt in de laatste bocht van de laatste race beslist

De titelstrijd in 2021 wordt ongemeen spannend. Wordt het Max Verstappen of Lewis Hamilton? Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk doen hun voorspellingen in de laatste RN365-podcast, die hieronder is te beluisteren.

Geniet nog meer van jouw favoriete F1-site zonder advertenties, een exclusieve app én nog veel meer.

Check het snel!

14 reacties

Viaplay
x
Verstappen reageert: "Hou dan gewoon je mond"