Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Sebastian Vettel

Officieel: Vettel en Ferrari per 2021 uit elkaar

De geruchten waren eerder vandaag al hardnekkig en wat men al voorspelde kwam uit. Sebastian Vettel moet voor 2021 op zoek naar een nieuwe werkgever. Het Ferrari-contract wordt definitief niet verlengd.

Dat betekent dat 2020 het laatste jaar van Sebastian Vettel in dienst van Ferrari is. Vanwege het coronavirus is het een ongelukkige zwanenzang van een huwelijk dat toch al niet de gewenste successen opleverde. Ferrari wilde wel door met Vettel, maar bood hem slechts een eenjarig contract tegen een sterk verlaagd salaris, twee punten waar de Duitser zich naar verluidt niet in kon vinden.

In een statement laat Ferrari echter weten dat het besluit in goed overleg is genomen. "Beide partijen zijn het erover eens dat dit de beste weg is, maar dat maakte het nog niet tot een makkelijke beslissing. Er was specifieke aanleiding voor dit besluit, anders dan dat we ervan overtuigd waren dat we onze eigen weg moesten gaan in de zoektocht naar onze beider doelstellingen", aldus teambaas Mattia Binotto.

Vettel geeft op zijn beurt aan dat er geen financiële redenen aan het besluit ten grondslag liggen: "We kwamen tot het besef dat we niet langer samen wilden blijven. Ik wil Ferrari en alle tifosi bedanken voor de support van de afgelopen jaren. Ik hoop dit seizoen nog enkele mooie momenten te beleven samen."

Ferrari zal nu op zoek moeten gaan naar een vervanger voor de Duitser. RacingNews365 zette een aantal kandidaten op een rijtje.

Bookmaker Unibet pakt opnieuw uit met een speciale Max Booster voor de GP van Spanje. Winst van Verstappen op het circuit waar hij in 2016 voor het eerste zegevierde, kan jou 50 keer je inzet opleveren!

Alleen geldig voor nieuwe spelers, minimum leeftijd 24 jaar. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50x jouw inzet!
Forbidden

Weddenschappen Sebastian Vettel

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Startgrid Gewijzigde startopstelling Formule 1 GP Spanje na dubbele gridstraf