Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Sebastian Vettel

Officieel: Vettel en Ferrari per 2021 uit elkaar

De geruchten waren eerder vandaag al hardnekkig en wat men al voorspelde kwam uit. Sebastian Vettel moet voor 2021 op zoek naar een nieuwe werkgever. Het Ferrari-contract wordt definitief niet verlengd.

Dat betekent dat 2020 het laatste jaar van Sebastian Vettel in dienst van Ferrari is. Vanwege het coronavirus is het een ongelukkige zwanenzang van een huwelijk dat toch al niet de gewenste successen opleverde. Ferrari wilde wel door met Vettel, maar bood hem slechts een eenjarig contract tegen een sterk verlaagd salaris, twee punten waar de Duitser zich naar verluidt niet in kon vinden.

In een statement laat Ferrari echter weten dat het besluit in goed overleg is genomen. "Beide partijen zijn het erover eens dat dit de beste weg is, maar dat maakte het nog niet tot een makkelijke beslissing. Er was specifieke aanleiding voor dit besluit, anders dan dat we ervan overtuigd waren dat we onze eigen weg moesten gaan in de zoektocht naar onze beider doelstellingen", aldus teambaas Mattia Binotto.

Vettel geeft op zijn beurt aan dat er geen financiële redenen aan het besluit ten grondslag liggen: "We kwamen tot het besef dat we niet langer samen wilden blijven. Ik wil Ferrari en alle tifosi bedanken voor de support van de afgelopen jaren. Ik hoop dit seizoen nog enkele mooie momenten te beleven samen."

Ferrari zal nu op zoek moeten gaan naar een vervanger voor de Duitser. RacingNews365 zette een aantal kandidaten op een rijtje.

Poll

Waar ligt de toekomst van Vettel?

keer gestemd

19 reacties

x
Mercedes-kopstuk blijft verbaasd: "Dit heb ik in dertig jaar nog nooit meegemaakt"