Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Lewis Hamilton

Ongeloof na uitspraken Hamilton over 'partijdige' FIA-stewards

Voorafgaand aan de F1-testdagen in Barcelona werd bekendgemaakt dat Michael Masi dit seizoen niet meer de FIA-wedstrijdleider zal zijn. Lewis Hamilton vindt dat de leiding onpartijdig moet zijn, maar was dat niet al het geval?

Verstappen Hamilton Abu Dhabi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Het vertrek van FIA-wedstrijdleider Michael Masi maakte veel los bij de volgers van de Formule 1. Er heerste verdeeldheid over zijn optreden tijdens de GP van Abu Dhabi, zowel bij de fans van de sport als bij de teams en coureurs. Zo vindt Mercedes het een goede keuze dat er veranderingen zijn binnen de wedstrijdleiding, maar vinden de Red Bull-prominenten het juist niet oké.

Lewis Hamilton sprak zich uit tegen partijdige stewards. Was dit wel nodig en waren er überhaupt partijdige stewards? Dieter Rencken, Chief Editorial Director bij RacingNews365, luisterde met ongeloof naar de Brit, zo vertelt hij in de Engelstalige versie van de RacingNews365-podcast.

"Wat me verraste is dat hij zei dat we onpartijdige stewards nodig hebben. Hij sprak daarna over stewards die vrienden zijn met coureurs en met ze samen reizen. Toen dacht ik: over wie praat hij? Over Max Verstappen? Er zijn geen Nederlandse stewards. De meeste stewards zijn volgens mij zelfs Brits! Ik snapte echt niet waar hij het over had."

Horner en Wolff hebben een andere mening

Hoewel Red Bull en Mercedes lijnrecht tegenover elkaar staan als het gaat om de GP van Abu Dhabi, vinden teambazen Christian Horner en Toto Wolff niet dat er sprake was van een partijdige wedstrijdleiding. "Het werd ze gevraagd of er partijdige stewards zijn. Ze zeiden beide van niet", aldus Rencken.

"Ze wilden beide consistentie, iets wat ze al vaker hebben aangekaart. Maar ze hadden het zeker niet over partijdigheid."

Ook interessant:

Hamilton krijgt het zwaar en moet niet alleen Verstappen van zich afschudden

In de nieuwste RN365-podcast bespreken we het gedwongen vertrek van Michael Masi en oordelen Viaplay-expert Tom Coronel en F1-expert Ruud Dimmers dat Hamilton het zwaar gaat krijgen met Verstappen, maar ook met anderen. Beluister de nieuwste aflevering hieronder.

28 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Uitslag kwalificatie Formule 1 GP Spanje 2022