Ongenaakbare Ticktum wint Formule 3-race in Macau wederom

18 nov. 2018 10:28 René Oudman 0 reacties
Hij is nog geen twintig jaar oud, maar Daniel Ticktum mag zich inmiddels al een tweevoudig winnaar van de prestigieuze Macau Grand Prix noemen. Waar de Red Bull-junior de overwinning in 2017 in de schoot kreeg geworpen, daar was hij dit jaar dominant.

De Formula 3 World Cup, zoals het evenement officieel door het leven gaat, werd opgeschrikt door een gigantisch ongeluk. De 17-jarige Duitse rijdster Sophia Floersch vloog op volle snelheid achterwaarts de hekken in bij de Lisboa-bocht.

Waar Floersch uiteindelijk bij bewustzijn uit haar wagen werd gehaald, schenen meerdere omstanders te zijn geraakt door de rondvliegende brokstukken. De organisatie van de wedstrijd had meer dan een uur nodig om de omheining van het circuit weer op de juiste plaats te krijgen.

Polesitter Ticktum, die op vrijdag de snelste kwalificatietijd reed en zaterdag ook de eerste wedstrijd eenvoudig controleerde, was ondanks de lange pauze niet van zijn stuk te brengen. DTM-rijder Joel Eriksson, die voor één race terugkeerde in een Formule 3-bolide, leek de Red Bull-junior even aan te kunnen vallen, maar de Brit hield voet bij stuk en bleef de leider. Eriksson kwam uiteindelijk als tweede over de meet.

Het podium werd gecompleteerd door een ijzersterk rijdende Sacha Fenestraz, die evenals vorig jaar gehuld was in de kleuren van stripfiguur Michel Vaillant. Regerend Europees Formule 3-kampioen Mick Schumacher wist zijn zesde startplaats niet om te zetten in een podiumplek: de zoon van zevenvoudig wereldkampioen en voormalig Macau-winnaar Michael Schumacher (1990) kwam niet verder dan P5.

Door de Macau Grand Prix te winnen heeft Ticktum vijf extra punten voor zijn F1-superlicentie gescoord. De 19-jarige Brit heeft nu nog drie stuks nodig om het felbegeerde 'rijbewijs' aan te mogen vragen.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen