Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Onmisbare Albon trots op wereldkampioen Verstappen: "Ook voor mij geweldig"

Alexander Albon vindt dat Max Verstappen geluk had tijdens de slotfase van de Grand Prix van Abu Dhabi, maar dat dit zijn pech tijdens de rest van het seizoen rechttrekt.

Alexander Albon, de test- en reservecoureur van Red Bull in 2021, noemt het einde van de GP van Abu Dhabi verdiend geluk voor Max Verstappen. In de allerlaatste ronde pakte de Nederlander na een safety car de overwinning en dus het kampioenschap af van Lewis Hamilton. Hamilton had zonder de safety car de race kunnen winnen, maar verloor de leiding na de herstart. Door een aantal pechmomenten in Azerbeidzjan en in Hongarije en een uitvalbeurt in Silverstone vindt Albon dat Verstappens seizoen is rechtgetrokken. "Ik begrijp beide kanten van het verhaal wel. maar ik moet zeggen dat ik best een beetje gelovig ben", zegt hij tegen Motorsport.nl . "Kijk maar naar Silverstone, Hongarije, Jeddah en zelfs de eerste ronde in Abu Dhabi."

Geluk kwam op het allerlaatste moment

De safety car-periode had geen ronde langer moeten duren, want er kon nog slechts één rondje geracet worden. Dit was echter genoeg voor Verstappen om een inhaalactie te plaatsen op Hamilton, met succes. "We hebben op het laatste moment ongelooflijk veel geluk gehad", vindt Albon. "Maar tegelijkertijd vind ik dat we dat geluk wel hebben verdiend." "Niets ten nadele van Lewis en Mercedes, maar in een bepaald opzicht hebben we die zondag het karma gekregen dat wij als team verdienden. Zo zijn de meeste zaken over een seizoen wel tegen elkaar weg te strepen."

Albon belangrijke schakel in titel Verstappen

Als test- en reservecoureur was Albon onmisbaar voor Red Bull in de titelstrijd van 2021. De Thais-Britse coureur heeft enorm veel uren in de simulator doorgebracht voor het (door)ontwikkelen van de RB16B. Hij is dan ook ontzettend trots op de coureurstitel van zijn voormalig teamgenoot. "Deze titel voelt geweldig, ook voor mij." "De mannen hebben zo ontzettend hard gewerkt. Niet alleen ik, maar iedereen in de fabriek. Dan voelt het gewoonweg geweldig om daarvoor beloond te worden." In de nabije toekomst zal Albon een andere taak krijgen, want na promotie van George Russell kwam hij in beeld voor het stoeltje bij Williams in 2022. Hier zal hij rijden naast Nicholas Latifi.

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden