Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Ontketende Verstappen snoerde critici de mond: 'Ik wilde iedereen afmaken'

Max Verstappen reed dit jaar heel wat mooie races, maar een race waar hij in het bijzonder mooie herinnering aan heeft, was de GP van Japan. De manier waarop hij won, een week na verschillende aantijgingen, stemt hem zeer tevreden.

Perez Mexico
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

In een jaar van vele hoogtepunten, twee wereldtitels en het verbreken van talloze records, is er voor Max Verstappen en Red Bull Racing één smet op het seizoen: De Grand Prix van Singapore. De RB19 en het Marina Bay Street Circuit konden niet samen door één deur, wat resulteerde in de enige niet-Red Bull-overwinning van het seizoen.

Na een vijfde finishpositie in Singapore, was het doel van de drievoudig wereldkampioen om dan ook in Japan sterker terug te komen, en dat lukte. Met ruim 19 seconden voorsprong reed Verstappen comfortabel over de finishstreep in Suzuka. Zijn mooiste zege is naast Zandvoort dan ook de Grand Prix van Japan: "Qua pure performance. Maar daar waren we natuurlijk ook wel een beetje op uit na Singapore."

"Wacht maar"

"Ik was heel erg gebrand om daar te winnen", geeft de drievoudig wereldkampioen in het eindejaarsinterview met Viaplay toe. "Na Singapore was er een nieuwe regel gekomen, met die flexi-voorvleugels, dat dat niet meer mocht. Maar ik wist dat wij dat niet hadden, het hele seizoen wist ik dat bepaalde teams dat wel hadden, en wij niet."

De geruchtenmolen draaide overuren na deze race. Want zijn de teleurstellende prestaties alleen aan de aard van het circuit te danken, of had Red Bull stiekem toch last van de nieuwe regelwijziging? "Singapore liep voor geen meter voor ons, waardoor bepaalde mensen zeiden: 'ja, dat komt door die voorvleugel'. En ik dacht: 'wacht maar'."

"In Japan gaan we iedereen afmaken"

"Ik zei ook tegen mijn engineer en Christian (Horner, red.): In Japan gaan we iedereen afmaken. Vanaf ronde 1, het maakt niet uit, vol op de limiet. Ik zei in de media in Singapore op zondag dat we met 20 seconden voorsprong gingen winnen. Dat was uiteindelijk 19,3. En ik baalde als een stekker na die wedstrijd. Ik heb in de tweede stint heel rustig gereden, gewoon niet op de limiet. En dan werd het uiteindelijk 19,3 seconden. Dus ik baalde er wel van dat het geen 20 seconden was", geeft de Nederlander lachend toe.

De Red Bull-coureur is nooit bang geweest om zichzelf uit te spreken als hij het ergens niet mee eens is. Of het nu een sprintformat, of de Grand Prix van Las Vegas is: "We zijn best wel egoïstisch in de Formule 1, dus ik heb soms wel het idee dat als één iemand dat zegt, dat die ander juist het tegenovergestelde wil. Dat gaat soms denk ik ook wel expres zo." Als hem gevraagd wordt of hij denkt dat dit misschien een beetje komt door afgunst vanwege zijn succes, antwoordt hij eerlijk: "Misschien wel. Maar ik ben daar ook totaal niet mee bezig. Ik zeg gewoon mijn mening, en wat de andere mensen zeggen, dat maakt me sowieso niet heel veel uit."

Mis niets van het F1-seizoen 2024 en download de F1-kalender eenvoudig voor jouw smartphone of PC.

Download de F1-kalender

Praat mee!

Viaplay
x
Breaking Red Bull gewaarschuwd voor vertrek Verstappen bij aanblijvende onrust