Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Hongarije 2020

Ontluisterende kwalificatie Red Bull, Mercedes declasseert concurrentie

Het team van Mercedes heeft een keiharde dreun uitgedeeld aan concurrent Red Bull. De Mercedessen reden Max Verstappen op grote achterstand. Teamgenoot Alexander Albon kwam niet verder dan de dertiende positie.

Verstappen Hongarije
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Met de dreiging van regen was het direct druk op de baan in Q1, waarbij Max Verstappen als eerste een tijd neerzette. Deze was echter bij lange aan niet genoeg om vooraan mee te doen. Lewis Hamilton dook liefst zeven tienden onder de tijd van de Red Bull-coureur, die na een run slechts de zevende tijd bezette. Teamgenoot Alexander Albon verkeerde zelfs in de gevarenzone met een vijftiende positie.

Vooraan het veld snelde Sergio Perez zelfs naar een 1.14,6, een tijd die nipt langzamer was dan de poletijd van Verstappen van 2019. De druk stond er vol op bij Albon die terug gezakt was tot de zeventiende positie. De beide Red Bulls moesten vol aan de bak, maar stelden teleur in een tweede poging, met Verstappen die als achtste door ging naar Q2, nipt voor George Russell.

Afvallers in Q1: Kevin Magnussen, Daniil Kvyat, Romain Grosjean, Antonio Giovinazzi en Kimi Raikkonen.

In de wetenschap dat de onderlinge verschillen bijzonder klein waren doken de coureurs de baan op. Daarbij verbeterde Hamilton het baanrecord met een 1.14,3, maar hij gebruikte daarbij de medium band. Verstappen kwam op de zachtste band niet eens in de buurt van deze tijd en keek tegen een achterstand van negen tienden aan. Goed voor een vierde tijd op dat moment. De Nederlander klaagde over onderstuur en onvoorspelbaar weggedrag van zijn Red Bull en problemen met de Honda-motor. Teamgenoot Albon kwam niet verder dan de dertiende positie.

Verstappen wist zijn tijd aan te scherpen, maar kwam nog altijd zeven tienden tekort. Teamgenoot Albon vond zijn Waterloo in Q2 met een dertiende tijd, zeven tienden achter Verstappen.

Afvallers in Q2: Daniel Ricciardo, George Russell, Albon, Esteban Ocon, Nicholas Latifi.

Uitslag Kwalificatie - Hongarije

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

De strijd om de poleposition barstte los in Q3, waarbij het een duel tussen Hamilton en Bottas werd. De snelle Racing Points aasden daarbij op de derde en vierde plaatsen, maar moesten dan wel afrekenen met Verstappen en de Ferrari's.

De Mercedes-motoren bleken oppermachtig, waarvan ook Racing Point profiteerde. Hamilton snelde naar een 1.13,6 en was daarmee bijna een seconde sneller dan de poletijd van Verstappen uit 2019. De Nederlander kwam in een eerste poging niet verder dan een 1.14,8 - een tijd die langzamer was dan die van vorig jaar. Met Hamilton voor Bottas, Stroll en Verstappen waagden de coureurs zich aan een ultieme poging. De Nederlander was inmiddels afgezakt naar de zevende positie.

Hamilton scherpte zijn eigen tijd aan en start de race zondag voor Bottas, Stroll en Perez. Verstappen kwam niet verder dan de zevende startpositie, waarbij de teleurstelling van zijn gezicht af te lezen was. Liefst 1,4 seconde kwam Verstappen tekort ten opzichte van Hamilton.

Unibet heeft een super stunt! Win 50x jouw inzet bij een zege van Verstappen, Norris of Piastri in België. Welke coureur zal er zegevieren?

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
GP België Verstappen en Perez op de bon geslingerd na eerste vrije training