Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Oud F1-coureur ziet Verstappen 'eindelijk' volwassen worden: "Het kwartje is gevallen"

Volgens John Watson is Max Verstappen veel veranderd na zijn eerste wereldtitel. Waar de Red Bull-coureur vroeger 'met zijn voeten' racete, denkt hij nu meer na, zo vindt de voormalig F1-coureur in gesprek met RacingNews365.

Voormalig F1-coureur en Grand Prix-winnaar John Watson looft de verandering in de mentaliteit van Max Verstappen. De regerend wereldkampioen was volgens de meervoudig Grand Prix-winnaar vaak 'agressief' in zijn manier van racen, maar in een exclusief interview met RacingNews365 legt hij uit dat de Nederlander het huidige seizoen heel anders aanpakt. Twee van de vier races dit seizoen werden tot nu toe gewonnen door Verstappen. De races die hij niet won, viel hij uit door problemen met de Red Bull-bolide. Toch werden de Formule 1-fans regelmatig getrakteerd op prachtige gevechten tussen Verstappen en WK-leider Charles Leclerc. Deze gevechten gingen er heel anders aan toe dan de duels in 2021 tussen Verstappen en Lewis Hamilton. Volgens Watson komt dit mede door de veranderde aanpak van de regerend wereldkampioen.

Watson: 'Het lijkt er op dat het kwartje is gevallen bij Verstappen'

"Er is iets duidelijk geworden. En niet alleen bij mij, ook anderen zien het. De rijstijl van Max is dit jaar veel minder agressief dan toen hij racete tegen Lewis. Ik weet niet waarom dat zo is. Maar hij heeft in 2021 acties gemaakt waar hij, naar mijn mening, niet goed over nadacht. Hij ging naar Silverstone met een leiding van 32 punten. Hij moest het kampioenschap veel, veel eerder winnen dan Abu Dhabi." "Misschien is het kwartje gevallen", vervolgt Watson. "Misschien dat nu hij een wereldkampioenschap heeft gewonnen, hij wat volwassener is geworden... of hoe je dat ook wil noemen. Hij heeft de dreiging van Lewis op het moment niet meer voor of achter zich. Er lijkt een optimistischere Max te zijn dan we de voorgaande seizoenen hebben gezien."

'Verstappen racet nu met zijn hoofd, niet met zijn voeten'

Watson legt uit dat het verschil in Verstappens aanpak ook deels kan komen door de langere geschiedenis met Leclerc, waartegen hij in de juniorenklassen al racete. De grootste verandering bij de 24-jarig coureur is echter zijn 'berekenende' stijl. "Hij heeft volgens mij een lange geschiedenis met het racen tegen Leclerc en anderen van zijn generatie." "Van het karten tot aan nu. Dat had hij niet met Lewis, en hij was duidelijk zijn grootste tegenstander. Dankzij hem verkoos hij zijn voet de afgelopen jaren boven zijn hoofd.." De 1-2 van Red Bull in Imola deed Watson echter van gedachten veranderen. "Het voelde, toen ik naar Verstappens laatste race keek, alsof ik zijn meest volwassen overwinning ooit zag." "Hij leek te rijden met zijn hoofd en niet alleen met zijn voeten", vervolgt de voormalig coureur van onder meer McLaren. "Hij heeft het geweldig gedaan, het was een uitzonderlijke prestatie. Hij kwam terug na twee uitvalbeurten tijdens de eerste drie races. Hij domineerde de race en domineerde de kwalificatie."

Viaplay
x
Verstappen-regel FIA past omstreden regel aan in officiële reglementen