Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
24 uur Le Mans

Oud-F1-coureurs winnen 24u Le Mans, dramarace voor Nederlandse deelnemers

Toyota Gazoo Racing heeft de 24 uur van Le Mans gewonnen. Dat deed het met drie voormalig Formule 1-coureurs achter het stuur. In de LMP2-klasse kenden de Nederlandse coureurs weinig tot geen succes. Bijna eindige er een Nederlander op het podium in de LM GTE Am-klasse.

De 24 uur van Le Mans is gewonnen door Toyota Gazoo Racing. In de LMP1-klasse was het geen verrassing dat het Japanse team met de overwinning aan de haal ging. De snelste klasse, waar maar vijf teams aan meededen, werd gewonnen door coureurs Brendon Hartley, Sebastien Buemi en Kazuki Nakajima. Alle vier deze mannen hebben een verleden in de koningsklasse van de autosport. De andere Toyota stelde teleur en kwam door problemen tijdens de nacht niet verder dan plek drie. Tussen de twee Toyota-crews staat het team van Rebellion Racing.

De LMP2-klasse werd gewonnen door United Autosports. In de LMP2-klasse stelden de meeste Nederlandse deelnemers zwaar teleur. Racing Team Nederland, een van de outsiders voor de overwinning in de klasse, stelde teleur na drama aan het begin van de race en een crash in het donker. Racing team Nederland kwam niet verder dan de negentiende plaats overall en de vijftiende plaats in het LMP2-klassement. De beste klassering voor een Nederlandse deelnemer was de dertiende plaats in totaal en de negende plaats in de LMP2-klasse voor Beitske Visser, die samen met haar twee vrouwelijke collega-coureurs een zeer sterke race reed.

De andere Nederlanders deden het niet veel beter. Renger van der Zande werd met DragonSpeed USA twaalfde in de LMP2 (zestiende algemeen) en Job van Uitert, die lang meedeed voor de overwinning kwam door problemen met de bolide niet verder dan de dertiende plaats in de LMP2-klasse (zeventiende algemeen). Ho-Pin Tung werd gediskwalificeerd nadat zijn team illegale herstelwerkzaamheden uitvoerde op het circuit. In de uitslag staat hij als laatste van de 59e teams genoteerd.

In de LM GTE Pro klasse won het Aston Martin Racing Team, terwijl in de LM GTE Am het TF Sport-team met de overwinning aan de haal ging. In die klasse greep de Nederlander Larry ten Voorde net naast het podium en werd hij met Team Project 1 vierde in de klasse. Jeroen Bleekemoolen werd in de andere Team Project 1-bolide veertiende in de LM GTE Am-klasse. Max van Splunteren werd twaalfde in diezelfde klasse.

Zie hieronder hoe Racing Team Nederland al vroeg in de race crashte.

8 reacties

x
Red Bull sluit deal met Mercedes en kaapt motorkopstuk definitief weg