Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1

Overzicht: Wanneer presenteren de Formule 1-teams hun nieuwe bolides voor 2021?

Het eerste waar de gemiddelde Formule 1-fan naar uitkijkt aan het begin van het jaar, zijn de launchdatums van de Formule 1-auto's. In dit overzicht vind je alle data die tot op heden bekend zijn.

Het is altijd een spannend moment: de launch van een nieuwe Formule 1-auto. Is de livery veranderd, hoe zien de racepakken van de coureurs eruit en valt er al iets op aan de auto voor die voor het eerst de baan op gaat?

In de aanloop naar het seizoen kondigen de team een voor een aan wanneer ze hun nieuwe auto onthullen. De aankondigen vinden meestal in januari en februari plaats, terwijl de launches zelf vaak in februari en maart zijn.

Dit seizoen

Medio februari wachten we nog op vier aankondigingen. Ferrari, Williams, McLaren, Mercedes, AlphaTauri en Alfa Romeo onthulden al wanneer ze hun nieuwe wagen voor het eerst aan de wereld tonen.

De verwachting is dat de overige vier teams (Red Bull, Aston Martin, Haas en Alpine) snel volgen, al is er bijna ieder jaar wel een team dat tot het laatst wacht.

Ieder jaar worden er ook weer psychologische spelletjes gepeeld met de launchdatum. Zo kun je wachten tot de concurrentie een datum bekend maakt, om vervolgens doodleuk jouw presentatie de dag ervoor te plannen. Of zelfs op dezelfde dag.

Definitief ontwerp

Hoewel de kleurstelling vaak wordt onthuld bij een launch van een Formule 1-team, is meestal niet de definitieve auto te zien. Waarom zou je namelijk de concurrentie wijzer maken voordat je de wagen überhaupt hebt getest? Details op de vleugels ontbreken bijvoorbeeld of de side-pods en andere slimmigheden zijn weggelaten.

Daarnaast is de auto vaak ook gewoon nog niet definitief. De pre-season test in Bahrein kan teams weer nieuwe antwoorden geven.

Launchdatums F1-teams 2021

Team Auto Datum
Alfa Romeo C41 22 februari
AlphaTauri AT02 19 februari
Alpine A521 in februari
Aston Martin in maart
Ferrari SF21 26 februari
Haas
McLaren MCL35M 15 februari
Mercedes F1 W12 2 maart
Red Bull RB16B
Williams FW43B 5 maart

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Praat mee!

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'