Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"

In zijn analyse zag voormalig F1-coureur Jolyon Palmer hoe Max Verstappen een redelijke kans om de wereldtitel veilig te stellen niet wist te grijpen. Volgens de Brit zette de Red Bull-coureur zichzelf buitenspel.

Norris Verstappen
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Max Verstappen kende een redelijke start in de Formule 1 Grand Prix van Azerbeidzjan, waarna hij de kopgroep aanvankelijk redelijk leek te kunnen volgen. Na zijn pitstop stuitte hij echter op niemand minder dan kampioenschapsrivaal Lando Norris, die voor de alternatieve start op de harde banden ging.

En dat moment was volgens F1-analist Jolyon Palmer een bepalend moment voor Verstappen: "Hij had (vanwege de kwalificatieposities, red.) een goede kans de titelambities van Norris schade toe te brengen, maar toen volgde een race-bepalend moment voor hem."

"Het was een fors gevecht. Verstappen keek richting bocht drie eerst aan de buitenkant, direct daarna aan de binnenkant, maar hij moest die aanval laten lopen en een ronde wachten. Maar een nieuwe kans zou zich niet meer aandienen."

"Punten 'swingen' de andere kant op"

Verstappen kwam in een DRS-trein met Norris terecht, waardoor het voordeel van zijn DRS tegenover dat van Norris wegviel. Palmer is dan ook van mening dat die ene aanval dé aanval voor Verstappen had moeten zijn.

"Norris bewoog (verdedigend, red.) niet eens zo heel veel, dus Max zette zichzelf eigenlijk buitenspel in dat gevecht. Hij wist zich niet te vast te bijten in een actie aan ofwel de binnenkant, ofwel de buitenkant. Het is niet zo dat Norris overdreven aan het weaven was."

"Door de DRS-trein kwam Verstappen vervolgens in dirty air terecht, gingen zijn banden eraan en werd hij gepasseerd door zowel George Russell als diezelfde Norris. Zo kwamen er meer punten van Verstappen bij Norris terecht, meer punten dan strikt noodzakelijk was."

"Uiteindelijk heeft Norris drie punten teruggepakt op een dag waarop Verstappen misschien wel het kampioenschap in zijn voordeel had kunnen beslissen."

Ook interessant:

Speel de RN365 F1 Bingo en win toffe prijzen

Maak de race in Singapore nu nog leuker met de RacingNews365 bingo en maak kans op toffe F1 prijzen zoals Verstappen schaalmodellen en caps. 

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
McLaren FIA deelt statement over controversiële McLaren-achtervleugel