Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Sergio Perez

Vader Perez: "Alles bij Red Bull draait om Verstappen"

Antonio Perez, de vader van Red Bull-coureur Sergio Perez, laat na de Grand Prix van Japan weten dat zijn zoon is aangenomen om tweede coureur te zijn en dat alles binnen het team van Red Bull afgestemd wordt op de behoeftes van Max Verstappen.

Verstappen Japan
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

De Grand Prix van Japan was een race om snel te vergeten voor Sergio Perez. Na een openingsronde als flipperkast (de woorden van Red Bull-teambaas Christian Horner), moest de Mexicaan meerdere straffen incasseren. Hij kon dan wel een gridstraf voor de Grand Prix van Qatar voorkomen, de vier strafpunten die er op zijn superlicentie bij zijn gekomen blijven een jaar staan.

In gesprek met het Mexicaanse Esto doet de vader van Checo, Antonio Perez, een boekje open over wat hij van het team van Red Bull Racing vindt. Volgens Perez senior is het duidelijk dat het team uit Milton Keynes de focus heeft liggen op tweevoudig wereldkampioen Max Verstappen: "Alles is rond Max gebouwd, dat moet hij (Perez, red.) respecteren", zo legt hij uit. "De auto is afgestemd op Max, die graag veel grip aan de voorkant van de auto heeft." De Mexicaan heeft een andere voorkeur als het gaat om F1-bolides: "Checo prefereert grip aan de achterkant, maar hij moet dus rijden met een auto die op het lijf van Max is geschreven.”

Het is voor de Mexicaanse vader duidelijk dat er een eerste en tweede rijder is binnen het team van Red Bull: "Checo staat tweede en dat is precies de positie waarvoor hij aangenomen is bij Red Bull. Er is maar ruimte voor één wereldkampioen." Toch maakt Perez senior zich geen zorgen over de positie van zijn zoon binnen de Formule 1-wereld: "Hij heeft enorm veel fans over de hele wereld en is de enige coureur uit Latijns-Amerika. Elk merk ter wereld zou blij met hem zijn", zo sluit hij af.

Ook interessant:

Sublieme Verstappen laat stoeltje Perez nog meer wankelen

Hieperdepiep! Red Bull pakte de wereldtitel voor teams in de Formule 1. Hulde aan Max Verstappen en Sergio Perez! Of toch vooral aan Verstappen, Ruud Dimmers, Tom Coronel en Joris Mosterdijk?

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Sergio Perez

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

91 reacties

Viaplay

Unibet
x
Verrast Newey onthult de sleutel tot het Red Bull-succes