Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Sergio Perez

Perez geniet van vrijheid in de F1: "Ik hoef hier niet meer te zijn"

Sergio Perez kan met tevredenheid terugkijken op zijn eerste jaar bij Red Bull. Hij voelt zich thuis bij het topteam en de samenwerking met Max Verstappen verloopt goed. Perez voelt geen verplichting om in de F1 te rijden, maar blijft puur voor het felbegeerde wereldkampioenschap.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Contentpool/Getty Images

Het eerste jaar voor Sergio Perez bij Red Bull had ups en downs. Terwijl teamgenoot Max Verstappen streed voor de wereldtitel moest Checo genoegen nemen met een handjevol podiums. Toch kijkt hij terug op een geslaagd eerste jaar bij de Oostenrijkse renstal, waarin hij veel zelfvertrouwen heeft gekregen. "Ik geniet er heel erg van om met het team te werken", zegt hij in de TAG Heuer Podcast.

"De groep mensen hier, de engineers, de cultuur van Red Bull; het is een groots merk. Dat brengt meer werk met zich mee dan ik gewend ben, maar ik geniet er enorm van. Het voelt alsof ik een groot onderdeel ben hiervan. Ik werk goed samen met Max en met de engineers, eigenlijk met het hele team wel."

Wereldkampioen nog altijd het doel voor Perez

Dat Perez geniet bij Red Bull, is voor hem enorm belangrijk. De ervaren coureur rijdt al sinds 2011 in de koningsklasse van de autosport, maar reed nog nooit in een kampioenschapswaardige bolide. "Op dit punt in mijn carrière is het erg belangrijk dat ik geniet van de tijd hier", legt hij uit. "Als ik dat niet doe, dan is het tijd om naar huis te gaan."

Rijden in de Formule 1 is namelijk geen verplichting meer voor de 31-jarige coureur. "Ik hoef hier niet meer te zijn, weet je. Ik ben hier omdat ik er nog steeds volledig in geloof dat ik wereldkampioen kan worden. Daarnaast natuurlijk omdat ik geniet van het werken met mijn team, dat is het."

"Ik ben dan ook erg dankbaar dat Red Bull mijn contract heeft verlengd", aldus Perez, die ook in 2022 een duo zal vormen met Verstappen.

Maakt de F1 zich zorgen over GP Australië na het weigeren van Djokovic?

In 2022 moet de Formule 1 weer gaan racen in Melbourne, Australië. Het land hanteert een zeer streng coronabeleid, wat problemen kan brengen in de sportwereld. Dit zagen we al bij tennisser Novak Djokovic. Moet de F1 zich ook zorgen maken?

10 reacties

x
Breaking Red Bull-kopstuk stapt over naar Aston Martin